Juhuuu - Det er min fødselsdag!

Min fødselsdags-kage: “Hindbær-marengs-drøm”

Skærmbillede 2013-08-28 kl. 17.42.12

I tirsdags havde jeg fødselsdag, og jeg havde en fantastisk dag!  TAK for jeres søde hilsener på bloggen, facebook, mail og instagram! <3  🙂  … 
Et par af jer har spurgt til hvilken kage jeg fik, og det er denne opskrift 🙂  … En lækker hindbær og marengs drøm!    
Jeg var lidt presset med tiden, fordi jeg skulle starte i praktik og først havde fri kl. 13 og min familie kom kl. 14.30, så det skulle være noget som kunne gøres klar i forvejen også ikke tage særlig lang tid… Så om aftenen havde jeg bagt marengs bunden, så det var nemt lige at opkoge hindbær, og piske flødeskummen… 🙂   ..

“Hindbær-marengs drøm”
Bund:
200 g sukker
200 g hakkede mandler (med skal)
4 1/2 pasteuriserede æggehvider

Skum: 
1/2 liter piskefløde
1 håndfuld frosne hindbær som er kogt op
2 spsk sukker
1 tsk vanillepulver  eller kornene fra en vanille stang.

Pynt:
500 g blandede FRISKE bær
100 g mørk revet chokolade

Først tænder du ovnen på 175 grader.
Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukker og pisk lidt mere.
Vend derefter de hakkede mandler i æggehviderne.
Fordel massen i en tærteform eller en anden form (beklæd den med bagepapir)
Bag bunden i ovnen 25-30 minutter og lad den køle helt af.
(Hvis du først skal bruge den dagen efter så pak den tæt ind. )

Kog hindbærerne sammen med sukkeret  i en lille gryde og lad det køle lidt af .
Smør halvdelen af hindbærmassen på marengs bunden med en ske eller kniv.
Pisk flødeskummen
Vend de resterende hindbær og vanille pulver i flødeskummet og rør forsigtigt rundt.
Fordel hindbær-massen oven på marengs bunden.
Pynt med bær og hakket chokolade.

Uhmmmm… Smagte skønt!!

Lidt flere billeder fra min fødselsdag under 🙂   …

Hilsen Maya  <3
2013-08-27 14.31.00 2013-08-27 13.49.40 2013-08-27 13.49.29 2013-08-27 08.11.37-1

   

2 kommentarer

  • Sarah

    Kan man godt lave små marengs “skåle” istedet for en stor lagkage?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej sarah 🙂
      Det tror jeg da sagtens at man kan – det er jo helt alm. marengs 🙂 – De skal selvfølgelig have kortere tid.
      Hilsen Maya.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juhuuu - Det er min fødselsdag!