England - Here I come!

Sundere æblemuffins (uden mel og sukker)

Skærmbillede 2013-09-30 kl. 14.58.03

Selvom jeg ligger syg i dag, så  havde jeg alligevel lyst til noget lækkert og derfor lavede jeg disse nemme muffins. Når jeg er syg er appetitten altid i bund og så hjælper det altså,  at det er noget som smager godt, at de så ikke er mega usunde er bare et plus.
Det er efterår og træerne bugner med æbler, jeg har været så heldig at få en pose af min veninde, hvis du ikke kender nogle som har æbletræer så er æblerne også relativt billige i supermarkedet lige nu.   Disse muffins tager ikke mere end ti minutter at lave, så der er simpelthen ingen undskyldninger!  🙂  …  De er super gode til både morgenmad, eftermiddagskaffen, eller som en sund snack i madpakken!

Til 12 muffins
1 dl hakkede mandler
2 dl finvalsede havregryn (evt. glutenfri havregryn)
3 æbler
1 banan
0,5 tsk vanille pulver (Eller 1 tsk vanillesukker)
1-1,5 tsk bagepulver
3 æg
1 spsk kanel
Tilsæt. evt. hakket mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader
Først hakker du mandler og havregryn i en minihakker så det bliver helt fint og kommer det over i en skål.
Dernæst skærer du æbler i tern og kommer dem i minihakkeren sammen med æg og banan og hælder det over i skålen.
(Hvis du kan lide en grovere struktur så lad være med,  at hakke æblerne og tilsæt dem bare i tern)
Til sidst tilsætter du kanel, bagepulver og vanillepulver/vanillesukker og rører rundt.
Kom dejen i muffinsforme – 12 stk.
Bag dem ved 200grader i ca. 15-20 minutter til de er lysebrune.

Server dem evt. med skyr til, eller bare som de er  – men vent med at pakke dem ned til de er kølet helt af. 

Hilsen Maya <3

Venindehygge når man er syg, er altid dejligt!
Skærmbillede 2013-09-30 kl. 14.57.56

   

30 kommentarer

  • De ser vildt lækre ud, bliver de luftige eller hvordan? Synes tit at melfrit bagværk kan blive lidt tungt, hvis du forstår hvad jeg mener?

    God bedring, og god mandag!
    xx
    Anna
    http://healtybanana.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Forstår godt hvad du mener 🙂 ..
      Jeg synes ikke at de er tunge – synes faktisk at de er ret “bløde” – måske ikke ligefrem luftige 🙂 .. Men de er ikke tørre, vigtigst af alt 🙂 ..
      Men super fine muffins, god smag… Tror jeg vil have lidt mørk choko i næste gang 🙂

      Tak søde!
      Hilsen Maya 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

    Hvis jeg nu ikke kan lide banan kan det så erstattes af noget andet ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Natascha 🙂
      Altså der er 1 banan i til 12 muffins, så jeg tror faktisk ikke at du ville kunne smage det, den giver bare lidt naturlig sødme 🙂 ..
      En mulighed er at erstatte det med et eksta æble – eller eksperimentere med en håndfuld friske dadler uden sten som ofte giver lidt den samme søde smag, men som slet ikke kan smages ellers 🙂
      Lad mig vide hvis du finder en løsning.
      Hilsen Maya 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maya
    Har opdaget din blog for nylig – hvor er den fin 🙂
    Jeg læser mange blogs og pludselig faldt jeg over denne… Ikke for at være sladrehank, men er det ikke en kopi af dit indlæg? http://mathildemac.dk/2013/10/opskrift-sunde-aeblebanan-muffins/

    God weekend.
    Kh Anne-Sofie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Anne-Sofie!
      Tusinde tak for dine rosende ord!
      Ej – det er da præcis min opskrift 🙁 !! EJ hvor er det træls…. hvor er det strengt!!! Det er bare ikke i orden…
      Men hvad gør man så ?? 🙁
      én ting er at tage en opskrift, men at fuldstændig copy paste den…… Jøsses 🙁 … Hvad gør man så, ved du det ? …. 🙁
      Tak fordi du skriver – det er jeg da glad for!
      Tak! God weekend! 🙂 <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte Rachlin

      Hejsa.
      Det er super træls, når nogle stjæler ens matriale. Man skal kildebestemme alt hvad man tager fra andre, ellers skal man betale!
      Hvis jeg var dig, ville jeg lave en copyright knap, og skrive, at man må godt bruge dele af dine tekster -HVIS man husker at skrive at de kommer fra dig og linker til dig.
      Desuden ville jeg tage kontakt til hende og bede hende om at skrive at den kommer fra dig og linke til dig eller helt tage den af hendes blog.
      Kh Charlotte

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Charlotte 🙂
      Jeg kontaktede vedkommende, og hun slettede indlægget.. Hun kendte ikke helt “reglerne”.

      Jeg har lavet et indlæg om kopiering hvor jeg forklarede min holdning.
      Synes det er en uskrevet regel at man godt må lade sig inspirere eller bruge andres opskrifter hvis man tydeligt henviser til originalen 🙂

      Jeg prøver at tage det som et kompliment at folk synes de er så gode at de ville ønske at de havde lavet dem 😉 hehe!
      Tak for input 🙂
      Hilsen Maya

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Har lige bagt dem! og mums de er lækre. Har dog tilføjet lidt kokosmel – og det kan absolut anbefales. haps.
    tak for en inspirerende blog med lækre opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Julie 🙂
      Ja – det tænkte jeg også selv på at tilføje 🙂 …
      Det er der også i mine bananmuffins som du også kan finde på min blog 🙂 ..
      Velbekomme, tak fordi at du vil læse med 🙂 !
      Hilsen Maya!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Ov. Ja – de ser også lækre ud. Dem må jeg forsøge at lave næste gang 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      De smager nærmest som almindelige banan muffins 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Hvilken mængde vanille vil du tro, jeg skal bruge, hvis jeg bruger vanillestænger? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Simone 🙂
      Godt spørgsmål. Jeg vil nok sige at det skal være vanille fra én hel vanille stang 🙂 ..
      Hilsen Maya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] som spurgte efter en opskrift, så det skal I selvfølgelig få. Opskriften er opfundet af seje Maya, som har en af mine yndlingsblogge mayadroem.dk. Jeg har dog ændret et par småting i min […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg har lige bagt dem, og de er blevet MEGA lækre!

    Tak for opskriften Maja 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg har lige bagt dem, de er lækre. Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg har lige bagt dem, de er lækre! Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    hej Maya ..jeg har lige bagt Dine sunde muffins med æbler.. Jeg brugte 5 småæbler istedet for banan og halv mandler og peanuts .. De blev super gode tak for en fin opskrift samt mange af de andre jeg har prøvet.. Mvh jeanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Kan man bruge fedtreduceret mandelmel eller er hjemmelavet bedst?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hejsa. Jeg er blevet præsenteret for din opskrift og har ellers aldrig bagt muffins før, men nøj hvor smager de godt. Jeg vil dog høre om man kan undvære mandlerne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Det tænker jeg godt at du kan 🙂 Måske du kan erstatte med noget andet?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Maya
    Super lækker opskrift – en sød kollega havde dem med i dag til morgenmaden.
    Har du erfaring med hvor mange dage de er friske og lækre?

    Vh
    Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Julie.
      Det er desværre en af mine ældre opskrifter, så jeg kan ikke lige helt huske det 🙂
      Men vil skyde på 3-4 dages tid. Evt. i køleskabet.
      Kh. Maya 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Skal man bruge 6 æg??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt

    Kan det passe at de skal være sådan “svampet” i konsistensen.. Jeg gav dem 20min men synes ikke de er sådan faste i det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      De er meget svampede 🙂 – men måske de skal have lidt mere. Jeg har prøvet at forbedre opskriften, hvis du ser min nyere opskrift – se i mit index:)
      Men de skal nok have lidt mere end 20 min . kh. Maya

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De sidder meget bedere fast når de er kold så put dem i køleskabet efter de er bagt og så kan du altid barme dem op

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

England - Here I come!