Uge 40 ~ Min træning

Lyserøde tøseboller med gulerødder og rødbede

2013-10-06 16.08.44-1
Søndag er ofte bagedag hjemme hos mig, hvor jeg bager et eller andet lækkert som jeg kan have med i min madpakke i ugens løb.  Jeg havde købt billige rødbeder i Rema til bare 6 kroner, så dem skulle jeg finde noget jeg kunne bruge til. Rødbeder er super sunde. og smager rigtig godt! 🙂  ..  Jeg havde forleden set et billede med tøseboller på instagram og tænkte at det var noget jeg ville kaste mig ud i.. Jeg elsker tøsefarver, ikke fordi at jeg går i lyserødt tøj, men min tandbørste er pink, mit badeværelse har lilla-tema, mine hyggestrømper er pink, for ikke at tale om tøsefarvede træningstoppe, margrethe skåle, dejskraberen osv osv….  Sidespring – ups…
Normalt bruger jeg aldrig opskrift når jeg bager boller, i dag har jeg dog alligevel prøvet at komme med en cirka opskrift til de nysgerrige… 🙂  ..   Det blev en meget stor portion boller, faktisk 2 plader med boller.. men det kan man jo næsten lige så godt nu når man er i gang, også er der massere til fryseren, det er så dejligt at have! 🙂  …  Hvis du skal holde veninde-hygge, børnefødselsdag, eller at dine børn er piger så tror jeg bestemt at disse kunne være et hit…   Men også til alle os andre 🙂  …  En anden gang hvor jeg skal lave bollerne vil jeg nok gøre dem lidt grovere 🙂 ..

Obs. Pas på rødbederne, det kan nemt farve køkkenbordet eller dit tøj ….

Til ca. 16-18 boller 
50 g gær
7 dl lunken vand
1 spsk økologisk rørsukker
1 tsk salt
1 æg
3 gulerødder
2 store rødbeder
1 spsk olie
1 dl hørfrø
1,5 dl grahamsmel
1 dl fuldkornshvedemel
ca. 10 dl hvedemel
Mælk eller æg  til pensling.

Sådan gør du
Først opløser du gæren i det lunkne vand.
Dernæst tilsætter du salt, sukker, olie, 1 æg, og hørfrø.
Derefter river du gulerødder og rødbeder på et rivejern og tilsætter det.
Rør grahamsmel og fuldkornsmel ud i dejen.
Til sidst tilsætter du hvedemelet, så meget som du synes at der er brug for. Jeg tilsatte omkring 10 dl. Så dejen stadig var ret klistret.  Endelig ikke for meget mel.
Ælt dejen med hænderne på bordet eller hvad du foretrækker.
Lad dejen hæve overdækket 1 time på et lunt sted.
Form bollerne med 2 skeer eller med hænderne.
Lad bollerne hæve 30 minutter  og tænd ovnen på 200 grader
Pensel bollerne med æg eller mælk
Sæt bollerne i ovnen og lad dem bage 15-18 minutter
(Det kan være svært, at se hvornår de er gyldne så hver opmærksom).

Server bollerne lune med smør eller brug dem i madpakken!

Hilsen Maya <3

9 kommentarer

 • Karina

  Hej Maya, jeg kan se på bloglovin at du har udgivet et indlæg om balance mellem inspiration og kopiering – overskriften lyder interessant, men når jeg klikker ind til indlægget virker det ikke. Er det her der er en fejl, eller har du valgt at slette indlægget igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Karina.
   Indlægget er ikke slettet – men jeg har lige taget det op til genovervejelse 🙂 … Jeg følte ikke at det var fuldstændig gennemarbejdet og argumenteret , derfor får det lige lov at vente lidt 🙂 …. Træls at bloglovin poster det alligevel 🙂 !
   Det kommer nok på et tidspunkt 🙂
   God dag! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maya.

  Lige en kommentar til gårsdagens indlæg, som du har slettet. Jeg synes det er lidt farligt at tage sådan en debat op og så slette den igen, blot fordi der kommer lidt kritiske kommentarer. Som bloggere (og forbillede) for mange, opnår man langt mere respekt når man svarer tilbage på kommentarerne. Det andet vidner om at man kun søger positive meldinger.

  Jeg kan dog godt følge dig i dit indlæg, men mener også man bør feje for egen dør før man ytrer sig. Jeg har selv skrevet om det to gange før på egen blog, langt tid før dig (http://fit4livin.wordpress.com/2012/12/15/inspiration-vs-kopiering-hvor-gar-graensen/#comments og http://fit4livin.dk/?p=3530#comments) og jeg ser da også indlæg hos andre og dig, som jeg synes jeg har set andetsteds før. M.a.o. synes jeg ikke du kan proklamere originalitet 100 %, når du selv gør det samme 🙂

  Det er ikke et surt opstød, men blot en reminder om at tage den debat man selv har lagt op til + erkende, at i blogverden vil man altid se lignende indlæg, når der skrives om det samme emne. Kildehenvisning og links er altid god stil, og så længe man selv formår at gøre dette er man, i mine øjne, en troværdig blogger.

  Rigtig god dag.

  Danica // Fit For Livin’

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Danica.
   Din kommentar er hermed udgivet, den var gået i spamfilteret pga. links – hvilket jeg ikke kunne ændre på, på min iphone 🙂 ..

   Jeg er godt klar over at indlægget kommer til at skabe debat, men det er IKKE taget af pga. de kritiske kommentarer – det var af den årsag at jeg gerne ville være 100 % sikker på at mit indlæg udtrykte hvad jeg synes – og måske på en lidt pænere måde 🙂 ..

   Jeg var ikke klar over at du havde lavet et sådan indlæg.
   Og jeg har besluttet mig for at jeg ikke vil læse indlægget før jeg har postet mit eget…. Men det viser jo også bare at man sagtens kan have de samme tanker, og at det er de samme ting som optager os… Det er et nødvendigt emne at tage op.. Og da jeg havde haft et par episoder i denne uge, så var nok altså nok for mig nu! 🙂 …
   Du har ret – der vil altid være ligende indlæg!! 🙂 Og det synes jeg også er helt okay 🙂 … Det er jo også acceptabelt at de indlæg man skriver skaber tanker i andres hoveder, hvilket fører til at de gerne vil udtrykke deres synspunkter.

   Jeg læser ikke dette indlæg som et surt opstød, men det understeger bare hvor ømfindigt et emne det er – og jo flere der tager det emne op, desto bedre 🙂 … Det understreger også hvor hårfin balancen kan være…

   Også god dag til dig! 🙂
   Hilsen Maya

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber indlægget OG kommentarerne bliver udgivet, for det er jo en meget relevant debat! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Christine.
   Indlægget og kommentarer BLIVER udgivet 🙂 ..
   Det havde intet med kommentarerne at gøre at jeg lige tog det af, men jeg havde bare brug for at være tilfreds med et indlæg som tydeligvis kom til at skabe debat.
   Jeg havde bare brug for en timeout, og ville måske godt formulere mig lidt skarpere et par steder 🙂 …
   Synes det er meget relevant, men også en lidt ømfindigt emne måske 🙂

   Hilsen maya 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Maya. Lyder til at være en lækker opskrift. Tror du ikke godt man kan udskifte alt melen med grahamsmel? Det er nemlig det eneste jeg har herhjemme, og så bliver de også lidt grovere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Mette 🙂
   Jeg tror sagtens at man kan skifte måske halvdelen af melet ud med grahamsmel – men min erfaring er at der altså er nødt til at være hvedemel for at de hæver ordenligt, og ikke bliver alt for bombastiske 🙂 …
   men ville helt sikkert komme mere grahamsmel og evt. rugmel i, næste gang! 🙂 ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] om gaver. Vi havde lavet en lækker brunch, med både “mad” og kager. Mit bidrag var de her lyserøde boller, som blev meget flade men smagte super godt. Der var selvfølgelig pyntet op i bedste amerikanske […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uge 40 ~ Min træning