En dejlig weekend..

Lækker grønsagssuppe med kylling

2013-10-14 17.17.24-2

Når dagene bliver kortere og kortere, vinden blæser, regnen vælter ned, og efteråret for alvor er kommet så har vi brug for noget at lune os på. I dag har det været et skønt efterårs solsskins vejr, men i skal jo have opskriften til når den omtalte dag kommer.  Jeg elsker suppe og kan spise det året rundt. Denne lækre grønsagssuppe smagte skønt og mættede godt! 🙂  …  Jeg vil skyde på at der er til 3-4 personer, men i mit tilfælde var det til en sulten pige og aftensmad de næste par dage.   Den består af ret enkle ingredienser og det var hvad jeg lige havde i køleskabet. 

3-4 personer – Grønsagssuppe 
Lidt olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
3 gulerødder
1 porrer
1 rød chili
2 stilke bladselleri
1/4 del knoldselleri
1/4 del hvidkål
1 bagekartoffel
Ca. 1,5 liter vand
1 grønsags bouillon
ca. 300 g Kylling (inderfilet)
Evt. 2 stykker bacon
Basilikum
Karry
Salt & peber

Først svitser du løg i olie med karry.
Dernæst tilsætter du 3 dl vand og bouillon terningerne.
Derefter skærer du alle grønsagerne i stykker og tilsætter dem i gryden, efterhånden som du har skåret dem.
Tilsæt resten af vandet og lad det simre i ca. 20 minutter.
Tilsæt et par blade basilikum – husk at skylle det grundigt.
Steg kylling stykkerne  på panden i lidt olie.
Steg evt. to stykker bacon som du kan bruge som drys på suppen.
Hvis du ønsker at suppen skal være mere ensartet og cremet så kan du bruge stavblenderen. Jeg gør det bare en lille smule, så suppen stadig har nogle store stykker.
Lad det simre ca. 5-10 minutter mere.
Smag til med salt & peber.
Server suppen varm med kylling, bacondrys, frisk basilikum og evt. et stykke brød til.

Hilsen Maya <3

2013-10-14 18.21.16-2
2013-10-14 17.13.23

   

2 kommentarer

  • MMM

    Hej.
    Den må jeg prøve. Men kan den fryses?
    Vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej 🙂
      Jeg har i hvert fald selv tænkt mig at fryse noget af min ned nu hvor den er kølet lidt af 🙂 ..
      Jeg har dog ikke tænkt mig at fryse kyllingen ned..
      Så steger jeg bare noget nyt når jeg vil have suppen 🙂 …

      Kan ikke se noget i vejen for at man kan fryse suppen det er jo “bare” vand og grønsager 🙂 …
      Hilsen Maya 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dejlig weekend..