Godmorgen.. & åh nej.

Pizza på den sundere måde..

2014-01-03 18.42.15

I går aftes ville jeg forkæle min kæreste med pizza, på den sunde måde vel og mærke. Jeg er så heldig at min kæreste går lige så meget, hvis ikke mere op i træning og sund kost, så han elsker når jeg eksperimentere med sundere alternativer til traditionelle opskrifter.  Det er januar og det betyder at jeg gerne vil være lidt sundere, det har jeg brug for 🙂 ..
Da det var fredag og den sidste aften inden min kæreste skulle til England igen, så fik vi lidt ekstra god mad. Jeg synes at den ar nem at lave, men den tager altså lidt tid at lave 🙂 ..
Bunden smager lidt af Rösti og det lykkes faktisk at få den ret sprød, men du skal være lidt forsigtig når du skærer den ud, især hvis fyldet et lige så “tungt” som vores, det er ret vigtigt at du bager den på en rist så den får varme nedefra.  Tiderne på pizzaen er vejlende, der er stor forskel på ovne, så prøv dig frem! 🙂 🙂 ..

Pizza  (4 personer)
Bund: 
900 g blandede rodfrugter.
(Jeg brugte persillerod, pastinakker og gulerødder – de er vejet med skræl).
1 stort løg
1,5 tsk bagepulver
1 spsk olie
4 æg
1-2 dl havregryns “mel”.
1-2 dl grahamsmel
Salt – peber
evt. andre krydderier.
Alternativt kan man skifte mel og havregryn ud med HUSK og mandelmel – kender ikke mængderne, prøv dig frem! 🙂 

Fyld:
Brug det fyld som DU ønsker, på vores pizza var der:
400 g oksekød
En dåse tomatpuré
1 stort løg
1 rød peberfrugt
4 kyllingpølser
2 stykker bacon
Tomater
250 g hytteost
Oregano, salt, peber, paprika, karry.

Først skræller du og river rodfrugterne. Jeg brugte minihakkeren til rodfrugterne fordi så gik det hurtigere og massen bliver mere ensartet.. Du kan med fordel vride lidt af væsken ud af rodfrugterne, fx. i en si eller i et rent viskestykke.
Dernæst blander du rodfrugterne med æg, hakket løg, salt, peber og olie.
Lav havregrynsmel ved at komme havregryn i en minihakker så det bliver helt fint.
Tilsæt til sidst havregryn og grahamsmel indtil at du synes at det har den rigtige konsistens. Dejen er lidt våd i det, sådan skal den være.
Fordel massen på en bagerist med bagepapir således at det ligger jævnt og er lige tykt over det hele. Passede præcis med en plade. Man kan eventuelt lave to, så bliver de tyndere.
Forbag bunden ved 200grader i cirka 20-30 min.
I mens laver du fyldet.
Svits løg og kød på panden i olie og tilsæt krydderierne.
Skær peberfrugt i små stykker.
Tag pizzaen ud og fordel tomatpuré,  kød,  løg, tomat og peberfrugt.
Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 20 minutter.
I mens steger du bacon og pølserne. 
Tag pizzaen ud og kom pølser, bacon,hytteost og oregano på.
 Bag pizzaen igen ca. 20 minutter til den er fin gylden og sprød.

Server med en lækker salat f.eks. denne lækre salat med:
salatblade, avocado, agurk, peberfrugt, et halvt æble, vindruer og granatæble kerner.

God lørdag.
Hilsen Maya <3
2014-01-03 18.36.34

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godmorgen.. & åh nej.