1000 læsere ~ 1000 tak

Made with love ~ Glutenfri granola (müsli)

2014-01-15 16.00.21

Da jeg er i gang med et glutenfri-projekt fordi min diætist Gitte mener at jeg har symptomer på gluten intolerance, så er min traditionelle müsli pakket væk. Derfor ville jeg lave et lækkert glutenfrit alternativ som jeg kan drysse på min skyr/yoghurt og ligende.  
Det er ikke fordi det er noget hokus-pokus, men jeg er godt tilfreds med mit første forsøg på at lave hjemmelavet granola.  Jeg lavede det på panden, man kan sikkert også lave det i ovnen. Det tager virkelig ingen tid at lave, også virker det bare lidt luksus og overskudsagtigt, ikke sandt? 🙂  … Egentligt er konceptet: if you don’t have what it takes, takes what you have and make it work. Altså – brug hvad I har i skabene så skal det nok fungere! 🙂 … 

En portion:
100 g glutenfri havregryn (grovvalsede)
100 g hørfrø
3 spsk chia frø
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakkede mandler
25 g hakkede valnødder
25 g solsikkekerner
25 g sesamfrø
Morbær
Gojibær
2 spsk honning
2 spsk smør (kærgaarden)

Smelt smørret på panden og tilsæt honning.
Kom alle ingredienserne på panden og lad det riste ved middel varme.
Hold øje med det hele tiden og rør jævnligt rundt.
Når du synes at det ser lidt lysebrunt ud og du kan dufte det, så er det færdigt.
Lad det køle helt af.
Hvis det hænger sammen i stykker kan du knuse det lidt og komme det i en tæt beholder.
Server det ovenpå skyr, yoghurt, frugt eller noget helt andet.  MUMS 🙂

Hvad kommer du i din granola?
Og hvad vil du komme den ovenpå?

Knus Maya <3
2014-01-15 10.24.37

   

7 kommentarer

  • Det ser godt nok godt ud! Det kunne godt blive en lørdagstreat på mit morgenbord når kostplanen tillader det, hold da op hvor lækkert 😀

    Hvis du ikke har helt så meget overskud en anden dag, så har Urtekram lavet en super go og knasende gluten og sukkerfri musli til ca 25 kr 🙂

    Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Anna 🙂
      Rigtig lækkert og luksus agtigt 🙂
      Kan anbefales!

      Knus M

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Hej Maya, det ser rigtig lækkert ud 🙂
    Har aldrig rigtig turde begive mig ud i det da jeg troede det var rigtig besværligt, men det virker det ikke til.
    Har lige et spørgsmål: Hvor køber du glutenfri havregryn? Det er jo ikke lige noget der står på hylderne i de almindelige supermarkeder vel?
    Mvh Amalie 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Amalie 🙂
      Det har jeg heller ikke – men helt ærligt – det er det nemmeste i verdenen!! – Man skal bare passe på at det ikke brænder på 🙂
      Og gud hvor er det lækkert! Altså jeg puttede jo alligevel alle tingene ovenpå min skyr, men det er som om det er lidt lækrere det her – måske pga. smør og honning! 😉
      Man skal jo også forkæles lidt! – Man behøver jo ikke at tage så meget på 🙂 …
      Jeg tror man kan være heldig at finde det i fakta og sådan noget, men jeg så det ikke i hverken rema eller netto – Derfor købte jeg det i min helsekostbutik – Bønnespiren 🙂 …
      Dog tror jeg at det er billigere på nettet:
      Se fx. på pricerunner:
      http://www.pricerunner.dk/sp/glutenfri-havregryn.html

      Knus M.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie

      Helt enig i at man gerne må forkæle sig selv en gang imellem med honning og smør, og så hjælper honningen vel også på at det netop bliver granola og ikke bare ristede nødder og kerner 🙂
      Jeg vil prøve at kikke forbi fakta så, nu kunne jeg i hvert fald se på dit link at det er noget urtekram også laver, så det burde være rimeligt tilgængeligt. Ellers har enhver helsekostbutik med respekt for sig selv sikkert et bud, ligesom din.
      Mange tak for hjælpen, jeg må simpelthen få lavet sådan en omgang når eksamen er ovre 🙂
      God dag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Virkelig god blog! Jeg vil helt klart følge den.
    – Super godt med nogle glutenfrie opskrifter, da jeg efterhånden har haft cøliaki i 3 års tid, og det altid er spændende med noget nyt. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1000 læsere ~ 1000 tak