Mayadroem ~ Boghvedeboller (glutenfri)

Mayadroem ~  Dadeldrøm med pistacienødder

2014-05-05 15.57.58

Da jeg første gang hørte om dadler i kager var jeg MEGET skeptisk, da jeg ikke bryder mig om dadler normalt. Jeg fandt dog hurtigt ud af at dadler er en genial ingrediens i kager da de giver en god konsistens og en dejlig sødme. Sammen med kakao og chokolade leder det nemt tankerne hen på en lækker chokolade kage eller brownie!
Denne opskrift var faktisk en af de første på bloggen nemlig: Rawfoodkagen .. Muuuums! Jeg har lavet den SÅ mange gange siden og den er helt fantastisk, den har lidt sjove mål, så derfor kan I måske bedre bruge denne som udgangspunkt, hvor jeg har vejet af 🙂 … 

Dadeldrøm med pistacienødder
(Der bliver 2 x den størrelse på billedet) 
250 g  friske dadler uden sten
100 g mandler
50 g hakkede pistacienødder
2 spsk kokosolie
3 spsk kakao
Fyldet fra en vanillestang (eller vanillepulver)
Pynt: Mørk chokolade 70 % evt. den med pistacie + pistacienødder til pynt.

Hak nødderne fint i en minihakker og kom dem over i en skål.
Blend/hak dadler og kokosolie. Tilsæt evt. lidt vand hvis den ikke vil køre.
Jeg har bedst erfaring med at bruge en minihakker, det er nærmest umuligt i en blender. 
Nødder, kakao, vanille blandes sammen.
Tilsæt dadelmassen og brug eventuelt hænderne til at få massen sammen.
(For tør: tilsæt vand – for våd: tilsæt mandelmel/kokosmel) 
Kom det hele ned i en form med bagepapir.
Stil den på køl/frys ca. 30 min.
Smelt chokoladen og fordel den på kagen og drys med nødder.
Stil den på køl/frys til chokoladen er størknet.
Skær den evt. i stykker med det samme eller vent til den skal serveres.
Server med skyr, is, frugt eller bare som dén er 🙂  …
Opbevar den på køl i en tæt beholder – den kan holde sig en uges tid.

Du kan sagtens variere topping og bruge fx. nødder, bær, frysetørrede bær, chokolade, kakao, kokos mm. 

MUMS.

Knus M. <3
2014-05-05 15.56.56

   

5 kommentarer

  • GG

    Det smager også vildt godt at putte lidt rom-essens i. Det giver den der uartige romkugle-smag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Det lyder lækkert 🙂 … Må jeg hellere prøve!
      Jeg er helt vild med at komme peanutbutter i 🙂 ..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Kære Maya!

    Der lyder SÅ lækkert der her! Men jeg har lige et spørgsmål: smager kokosolien meget igennem af kokos?
    Jeg er nemlig ikke særlig vild med smagen af kokos 🙂

    Tak for en dejlig og realistisk blog!
    Knus Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Rikke 🙂
      Nej jeg synes ikke at kokosolie smager af kokos faktisk, men jeg elsker også kokos.
      Du kan sagtens undlade kokosolie – du kan evt. komme lidt alm. olie i helst én uden for meget smag. Men du kan altså nemt undlade det , kokosolien gør mere at det bliver mere “hårdt”.
      Tak fordi du læser med.
      Knus M.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Tusind tak for svar! Jeg prøver med almindelig olie og håber den bliver lig så lækker som din 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mayadroem ~ Boghvedeboller (glutenfri)