Mayadroem ~ Sunde sommer tips

Mayadroem ~ Fødselsdags brownie (glutenfri)

2014-05-23 16.02.00

 I går skulle jeg til fødselsdag hos min veninde. For at gøre det nemt tog jeg min egen dessert med, så der også var nok til at de kunne smage.  En af dem sagde “jamen det smager jo af chokoladekage!”, en anden sagde “Den har jo den helt rigtige konsistens”.   Kagen faldt i god jord og der var ikke et stykke tilbage.  Opskriften er denne Luksus Brownie jeg lagde op forleden. Det siger virkelig meget om en kage når jeg selv laver dén flere gange 🙂 !  – For at gøre den mere fødselsdags agtig fik den et lag chokolade og krymmel.  I får lige opskriften igen, som jeg lavede den i går 🙂

Luksus fødselsdags brownie
(8-10 stykker)
250 g dadler uden sten
2 æg
1 dl vand
30 g kakao
1 tsk (glutenfri) bagepulver
0,5 dl smagsneutral olie
50 g peanutbutter (kan undlades)
1 tsk kanel
En knivspids salt
50 g mandelmel
100 g mørk grofthakket chokolade
(50 g nødder)
50 g mørk chokolade til overtræk

Først blender du dadler, æg, olie og vand i en foodprocesor.
(Jeg bruger min minihakker og tager lidt af gangen)
Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen og rør det grundigt sammen
Tilsæt til den hakkede chokolade og evt. hakkede nødder.
Kom dadelmassen i en lille form med papir ca. 20×20
(Du kan også lave dem som muffins, da skal de have mindre tid i ovnen)
Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn)  i cirka 30 minutter.
(Stik i den med en kniv, men hver opmærksom på at det kan være den smeltede chokolade du rammer ;-) )
Lad kagen køle af og fordel den smeltede chokolade på + pynt med krymmel 😉
Server med friske bær og evt. lidt skyr eller is.
MUMS.

Obs. Bagetider er altid vejledende. 
Knus M.
2014-05-16 18.33.41

   

6 kommentarer

  • Mmm det ser lækkert ud!
    Det tror jeg at jeg skal lave til min fødselsdagsbrunch for pigerne næste søndag:) Tak for god inspiration!
    Hilsen Nana
    http://www.nana-regalah.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej Maya.
    Jeg faldt over denne opskrift og forsøgte at gøre dig kunsten efter.
    Det blev meget vellykket, og jeg er virkelig glad for denne opskrift, godt nok havde jeg bøvl af at få dadlerne kværket, men da det først lykkedes blev det rigtig godt!
    Tak for en lækker opskrift, og du har hermed fået en ny følger! 🙂

    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Malene 🙂
      Ja det kræver en god foodprocessor eller ligende,
      Jeg har fundet ud af at det går bedst i minihakkeren – tilgengæld har jeg købt en som er lidt større end normalt. Ellers kan du tage lidt af gangen 🙂 …
      Dejligt at den faldt i god jord.
      Knus Maya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] er både gluten- og sukkerfri (til denne har vi brugt en opskrift fra Mayadroem.dk, som kan findes her) samt en jordbærmousse. Vil man være rigtig sund, kan man nøjes med at lave brownien og […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Har lavet kagen flere gange, og den har været et stort hit hver gang; “Den smager præcis som en “rigtig” brownie, næsten bedre”!
    Tusind tak for opskriften :sunglasses:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mayadroem ~ Sunde sommer tips