Mayadroem ~ Morgenmads inspiration: Skyr med æblemos (+opskrift)

10527780_10152502542121745_6599357033080914006_n

Forleden stod jeg op til lækker morgenmad lavet af min søde veninde, dejligt at blive forkælet! 🙂  … Hun serverede frisk frugt med et lækket glas med skyr og æblemos. Jeg troede egentligt ikk, e at jeg kunne lide æblemos og slet ikke kombineret med skyr. Jeg blev virkelig positivt overrasket og undrede mig over, hvorfor jeg ikke havde smagt det noget før, det var vildt lækkert.  I dag skyndte jeg mig derfor ned og købe en stor pose danske æbler og gik i gang med at lave min egen æblemos. Det er også perfekt til efteråret med alle de skønne æbler på træerne.  Æblemos er nemt, billigt og lækkert.  Denne version er uden tilsat sukker pånær vanille – du kan godt tilsætte lidt sukker, hvis du synes. Du skal være lidt opmærksom, hvis du køber det fædiglavet da det kan være fyldt med meget sukker 🙂 … 

Æblemos 
10 små danske æbler (evt. økologiske)
2 vanillestænger
vand

Skyl æblerne grundigt
Skær æblerne over og tag kernehuset ud – skær dem i små stykker.
(Du kan eventuelt skrælle æblerne, men det er ikke nødvendigt)
Kom æblestykkerne i en gryde med vand – Det skal næsten dække æblerne.
Skær vanillestængerne over og brug en lille kniv til at få kornene ud.
Tilsæt både vanille og stængerne i gryden.
Lad det simre i ca. 20 minutter til æblerne er bløde.
Hæld lidt af vandet fra.
Blend æblerne med en stavblender så det bliver til en ensartet masse.
Lad det køle af.
Kom æblemosen i en tæt beholder eller et rent marmeladeglas.
Du kan servere æblemosen i et glas med skyr og nødder.
Derudover kan du også bruge æblemosen ovenpå grød eller bare spise den som den er:)

Hvad bruger du æblemos til? 
Hvad er din yndlings morgenmad? 

Knus Maya <3

1919628_10152502541921745_3513487256329986613_n
10527435_10152502542291745_8070063314656262698_n

5 Comments
    1. Hej Ninna – det er lidt svært at sige 🙂
      Kommer an på om man spiser det rent eller som topping.
      Hos os holdte portionen cirka en uge 🙂 ..
      Knus Maya

  1. Jeg plejer altid at kombinere et lille æble med ca. 100 g. rabarber til en form for grød med lidt vanille i. Smagsnuancerne står rigtig godt til hinanden, og så får kompotten sådan en fin farve og er bare det bedste oven på lidt skyr 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.