Mayadroem ~ Svampet banankage (glutenfri)

For et stykke tid siden postede Susan Milo en utroligt lækker svampet banankage med hvid chokolade på sin blog. Siden da har jeg tænkt på den et par gange, men da jeg begrænser gluten i min hverdag, så måtte jeg prøve at lave en glutenfri version. Inspirationen kommer derfor fra hendes opskrift, men resultatet blev lidt anderledes, da jeg heller ikke havde hvid chokolade.
Den er MEGET svampet – præcis som jeg kan lide dét 🙂 ..
Svampet banankage
4 små modne bananer (300 g)
2-3 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk HUSK
1 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanillesukker
30 g fuldkorns rismel
30 g kikærtemel
30 g majsmel
100 g udstenede dadler
50-100 g mørk chokolade af god kvalitet.
Pynt: kokosflager, nødder eller andet.
Blend bananer, dadler og æg. (Evt. i en minihakker)
Kom det over i en skål.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør grundigt.
Kom massen i en form med bagepapir ca. 20-30cm.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
(Bagetider er altid vejledende)
Fordel mørk chokolade på kagen så det smelter.
Pynt med kokosflager eller andet.
Lad chokoladen størkne (evt. i køleskab) og skær den i små stykker.
MUMS 🙂
Knus M. <3
Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift ! Du gør det tusind gange lettere at være gluten intolerant. Jeg har lige sat kagen i ovnen, og jeg glæder mig til at smage ! 🙂