2. Besøg hos Aarhus Osteopati ~ Fra knæskade til opstart af løb på 2 uger

Mayadroem ~ Svampet banankage (glutenfri)

banankage

For et stykke tid siden postede Susan Milo en utroligt lækker svampet banankage med hvid chokolade  på sin blog. Siden da har jeg tænkt på den et par gange, men da jeg begrænser gluten i min hverdag, så måtte jeg prøve at lave en glutenfri version. Inspirationen kommer derfor fra hendes opskrift, men resultatet blev lidt anderledes, da jeg heller ikke havde hvid chokolade.
Den er MEGET svampet – præcis som jeg kan lide dét 🙂  ..

Svampet banankage
4 små modne bananer (300 g)
2-3 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk HUSK
1 tsk (glutenfri) bagepulver
1 tsk vanillesukker
30 g fuldkorns rismel
30 g kikærtemel
30 g majsmel
100 g udstenede dadler
50-100 g mørk chokolade af god kvalitet.
Pynt: kokosflager, nødder eller andet.

Blend bananer, dadler og æg. (Evt. i en minihakker)
Kom det over i en skål.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør grundigt.
Kom massen i en form med bagepapir ca. 20-30cm.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
(Bagetider er altid vejledende)
Fordel mørk chokolade på kagen så det smelter.
Pynt med kokosflager eller andet.
Lad chokoladen størkne (evt. i køleskab)  og skær den i små stykker.
MUMS 🙂

Knus M. <3

2014-08-18 15.20.21
2014-08-18 15.20.51

   

17 kommentarer

  • Monica

    Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift ! Du gør det tusind gange lettere at være gluten intolerant. Jeg har lige sat kagen i ovnen, og jeg glæder mig til at smage ! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Tak Monica 🙂
      Håber den smager godt!
      Den er allerede væk her 🙂 Hehe!
      Knus M

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea

    Hvor lyder den lækker uden at være usund, mums! Den må jeg prøve i weekenden. Har dog ikke noget rismel – kan det erstattes af noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Thea 🙂
      Jeg tænker at du kan erstatte med mandelmel/kokosfiber mel – eller en alm. meltype 🙂
      Kh. Maya

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thea

      Tror jeg vil prøve med kokosfibermel. Tak for svar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Så glæder jeg mig til at høre resultatet 🙂
      Blendede havregryn kan også være en mulighed 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Eller protein pulver?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thea

      Både jeg selv og mine gæster var vilde med den! Jeg endte med bare at bruge blendede havregryn. Og så udelod jeg sukkeret, hvilket ikke gjorde spor, den var stadig dejligt sød 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Dejligt at høre Thea 🙂
      Ja – sukker er ikke nødvendigt, bananerne er jo søde i sig selv 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Hejsa :),
    Jeg har over vejet og lave sådan en eller anden form for kage 😀 “mener selvfølige en sund kage”. Og denne her lyder rigtig interessant??. Er dette her en kage man kan anbefale eller hvad synes i??. Altså nu er der det ved det at jeg godt kan tørle gluten :). Kan man også godt lave den med gluten eller hvad??.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Eva. Det er en rigtig lækker kage 🙂 (men det skal jeg jo sige)
      Hilsen Maya

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan den laves uden husk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Ja det kan den godt 🙂 evt. lidt mere mel.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Okey fedt, jeg glæder mig meget til at lave den, skal dog lige købe dadler:-D og kikærtemel, ved du hvor man kan få kikærtemel henne?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Jeg har købt det i Super Brugsen 🙂 Du kan også få det i helsebutikker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emil

    Jeg kan af bitter erfaring anbefale at man piller stenene ud af dadlerne inden de blendes. Ellers får kagen lige lovlig meget bid.

    UPS

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. Besøg hos Aarhus Osteopati ~ Fra knæskade til opstart af løb på 2 uger