Din krop vil fortælle dig noget...

Kærlighedskage – Dadelbund med skovbær-& vanilleskyr

kærlighedskage

Åh, alt den kærlighed, hva? .. Denne kage ville jo egne sig perfekt til valentines dag. Titlen skyldes selvfølgelig bare den hjerte form jeg har brugt og det hjertekrymmel, det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, for den er god uanset hvad! 🙂  …
Kagen skal ikke bages, men blot en tur i fryseren.  Jeg har lavet mange af denne slags Fx. dadeldrøm med friske bær.  Inspirationen kommer oprindeligt fra Caroline Thorsfelts Sommer Rawcake. 
Denne kage fik min kæreste og jeg lørdag aften.  Slik-kvoten havde vi brugt om fredagen, så vi måtte finde alternativer.  Vi har en overordnet aftale om,  at vi spiser slik den ene dag i weekenden og den anden dag finder vi som regel på noget andet.   Nu har vi haft en lang sommerferie så derfor skal vi ind i den rytme igen! 🙂 ..  Kagen er til en lille form så,  hvis du vil lave den i fx. en tærteform eller spring form, så lav en dobbelt portion.

Dadelbund
150 g friske dadler
100 g hakkede mandler
1 moden banan
1 spsk kokosolie (ved stuetemperatur)
2 spsk kakaopulver (alt efter smag)
30 g hakket mørk chokolade
Kornene fra en halv vanillestang

Skovbærskyr 
100 g frosne skovbær (eller friske blandede bær)
100 g skyr eller græsk yoghurt
0,5 tsk vanillesukker

Vanilleskyr 
50 g skyr
1 æggehvide
2 spsk vanilleproteinpulver (eller lidt vanillesukker)
+ Pynt: Fx. chokolade, friske bær, frysetørrede bær eller frisk frugt.

Dadelbund: 
Hak mandler og chokolade i en minihakkeren
Blend dadler, kokosolie, vanille, kakaopulver.
Bland massen sammen i en skål.
Kom dadelmassen ned i en lille form med husholdningsfilm eller i en silikone form.
(Du kan også lave dem som små is-kager, hvis du har en silikone muffins form)
Kom kagen i fryseren i ca. 1 time.

Skovbærskyr: 
Giv bærene et opkog (2 min) og rør det sammen med skyr og vanille.
Kom skovbær skyren ovenpå kagen og stil den tilbage i fryseren ca. 3 timer.

Vanilleskyr: 
Pisk æggehviden stiv.  (Æggehviden kan undlades)
Rør skyr og proteinpulver sammen.
Vend det forsigtigt sammen.
Når kagen skal serveres kommer du vanille skyr på.
Pynt med chokolade, frysetørrede bær, friske bær og evt. krymmel.

Mums.  <3
Knus M.
2014-08-23 19.09.42
2014-08-23 19.09.28 2014-08-23 19.09.13 2014-08-23 19.04.12

   

15 kommentarer

  • Mmmmhhh ❤️❤️❤️ hvor ser den også lækker ud!
    Tak fordi du linker til mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Selvfølgelig Caroline 🙂
      Det var dig jeg oprindeligt fik Idéen fra 🙂 !
      Selvom den har ændret sig lidt siden 🙂
      Mums, den var virkelig god.
      Smart med en “lille” kage – så var der kun til manden og jeg 🙂
      God søndag, Knus! <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Hoedt Nielsen

    Hvor ser den lækker ud! Har du en idé til hvad man kan udskifte mandlerne med? Jeg er nøddeallergiker, så det skal helst ikke være andre nødder 🙂 Ser så mange lækre opskrifter rundt omkring, men er total idé forladt mht. hvad jeg kan bruge i stedet for nødder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Maria 🙂
      Måske du kan bruge lidt havregryn – det er bare for at det hænger lidt mere sammen 🙂 ?
      Proteinpulver kan også være en mulighed?
      Du skal nok tænke bunden som lidt “dadelkugler” agtig – så hvad ville du komme i der? 🙂
      Hilsen Maya 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agnete

    Hej Maya. Den ser lækker ud. Hvor tit spiser du “sunde” kager eller lignende? Mange hilsner fra en trofast læser

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Hej Agnete.
      jeg har ikke nogle “regler” for hvor tit jeg gør det 🙂
      Jeg gør det når jeg har lyst og tid til at bage en kage. Jeg bager nok flere kager end de fleste.
      jeg er bevidst om at “sunde kager” også er kager – derfor overdriver jeg heller ikke.
      1-2 gange i ugen vil jeg skyde på 🙂 …
      Hilsen Maya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Nej hvor ser den lækker ud, men kan man erstatte kokosolien?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Ja du kan erstatte med lidt alm. smagsneutral olie.
      Kokosolie har den fordel at det ændre kagen alt efter temperatur. Så den er hård når den er kold – og bliver blød ved studetemperatur.
      Hilsen Maya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dicte

      Smør ville det nok også kunne erstattes med, hvis man ikke er fedtforskrækket 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Hvor længe før servering skal kagen op af fryseren?
    Hilsen Sine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Jeg lurer på, om jeg er så heldig, at kagen er fryseegnet, så det kun er topping, jeg skal komme på til sidst. I givet fald, optøningstid, hvis du har prøvet det?
    Den ser ekstrem mumselækker ud. Jeg har udeladt chokoladen og erstattet det med en god gang tranebær, det virker til også at være vellykket ….. 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Jeg fryser aldrig mine kager 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jannie

      Tak for svaret Maya, så overholder jeg dine tider og holder den i køleskabet til i morgen 🙂 ….. så er det bare om at holde fingrene væk 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej 🙂

    Kan man lave kagen dagen før, og så bare nøjes med at sætte den i køleskabet?
    Tak for en fed blog.

    Mh

    Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      ja det tænker jeg 🙂 vent evt. med skummen. men kagen kan du godt.. Kh.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din krop vil fortælle dig noget...