White chocolate strawberry cheesecake

Weekend-venindehygge stod på cheesecake – vi skulle jo lige fejre min fødselsdag i onsdags. Jeg har aldrig smagt cheesecake, så det syntes min veninde var på tide. Jeg frygtede, at det ville smage meget af ost, som jeg ikke er så vild med, men det gør det overhovedet ikke. Det er super lækkert og kan laves på uendeligt mange måder. Dette er den min venindes udgave, som er glutenfri. 🙂 ..
Bund:
2 æggehvider
50 g. sukrin
100 g. mandelmel
60 g. hakkede mandler
1 stor tsk. kokosolie
Smør eller kokosolie til at smøre formen med
Ostefyld:
450 g græsk yoghurt
200 g philadelphia (evt. light)
40 g sukrin (alt efter hvor sød du ønsker den)
2 tsk vanillesukker eller kornen fra én vaniliestang
3 æg (eller de 2 overskydende blommer + 2 hele æg)
100 g smeltet hvid chokolade
Pynt:
Jordbær
50 g. hvid chokolade
Pisk æggehviderne stive
Pisk herefter sukrinen sammen med – lidt af gangen
Vend herefter mandelmel, de hakkede mandler og kokosolie forsigtigt i massen
Smør en springform og fordel dejen i bunden af formen
Bag bunden i 10-15 min ved 200 grader
Pisk alle ingredienserne til ostefyldet sammen
Fordel det i formen ovenpå den bagte bund
Bag nu kagen i yderligere 30-40 min ved 200 grader
(Bagetider er altid vejledende – der er forskel på ovne)
Stil kagen koldt i minimum 6 timer – og gerne natten over
Pynt kagen med jordbær og revet hvid chokolade
Det ser rigtig lækkert ud med de mange jordbær ovenpå! – Tror bestemt det er på tide at jeg laver endnu en cheesecake, efter jeg prøvede en no-bake udgave for et par måneder siden – tak for opskriften 🙂