Focaccia brød med rosmarin & soltørrede tomater

2014-09-11 15.55.47
Min kæreste skal til bryllup i weekenden, hvor alle skal medbringe en ret til buffetten.  Brudeparret sig til gengæld ingen gaver, virkelig en god idé hvis man ikke har så mange penge 🙂 …
Jeg er sikker på at det bliver en fantastisk fest, som jeg desværre ikke kan deltage i.  Jeg har dog lavet min kærestes bidrag: 2 slags foccacia brød. Den ene med rosmarin (desværre kun det tørrede)  og den anden med soltørrede tomater og forskellige krydderurter.
Opskriften er til ét brød, så kan du selv bestemme hvad du vil have på..   Jeg har faktisk delt opskriften med jer i bloggens spæde start 🙂 …

Obs. Det er selvfølgelig ikk gluten-fri, som mange af mine andre opskrifter er.

Foccaciabrød
4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
ca. 25 g gær
250 g durummel
300g hvedemel
3 kviste frisk rosmarin
2 tsk tørret rosmarin
0,5 dl olivenolie
Evt. Soltørrede tomater + andre krydderier/krydderurter

Rør vand, salt og gær sammen.
Tilsæt durummelet, og dernæst hvedemelet og rør det sammen et par minutter.
Dejen er temmelig våd – men sådan skal den være!
Fordel dejen i en bradepande (husk bagepapir)
Tryk de friske rosmarin kviste ned i og drys med tørret rosmarin
Lad det hæve 2-3 timer ved stuetemperatur
Drys med havssalt
Bag brødet ved 200 grader cirka 20-25 minutter til brødet har en gylden farve.
 Når brødet tages ud dryppes det med olivenolie efter smag.
Olien gør brødet lidt blødere. Hvis du ønsker et helt sprødt brød kan du undlade det.
Server det til som tilbehør til din aftensmad.

Knus M.
2014-09-11 15.56.18

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.