Flotte vinter nyheder fra 2XU (+rabatkode)

Sund eller rund i december?

jul
Så blev det endelig december. Måneden er for mange af os ensbetydende med at der skal julehygges. Jeg elsker blandt andet pebbernødder og derfor står der altid en skål fremme. Jeg har det dog sådan med december,  at jeg helst ikke vil ende med at tage 5 kg eller mere på,  så derfor tænker jeg mig altså stadig lidt om.
Julen er  for mig ikke en undskyldning for at glemme alt om sundhed – og det har jeg slet ikke lyst til. Selvfølgelig skal der være plads til at julehygge.
Min strategi for december er at holde fast i min træning.  I selve julen, altså dagene før og efter juleaften, må jeg spise præcis,  hvad jeg har lyst til.  I min familie bruger vi også julen til at løbe, køre mountainbike og gå lange ture. 

Jeg har samlet en række tips til, hvordan man kan komme lidt sundere igennem december, så kan du tage dem med dig hvis du har lyst – og meget gerne tilføje flere i kommentarfeltet 🙂 …

Tips til at komme sundere igennem december
-Læg en strategi for,  hvordan du vil komme igennem december
– Spis den samme morgenmad som du plejer
– Lav sunde alternativer til havregrynskugler, pebernødder osv.
– Spis kun dine yndlingsting i julen – vælg favoritterne med omhu.
– Spar på alkoholen
– Leg i sneen eller en tur på skøjter forbrænder også kalorier.
– Træn derhjemme, hvis du ikke har tid til at tage afsted
– Hold fast i motionen så godt som du kan
– Sig nej tak – hvis du ikke har lyst.
– Tag familien med på lange gåture i julen
-Spar på brødet til julefrokosten – det er jo alt det andet der er spændende.
– Drik ekstra meget vand
– Træn 10-20 min ekstra hver gang du er afsted. Løber du normalt 5 km så løb én kilometer ekstra.
– Sørg for,  at der er en sund salat til julefrokosten & juleaften.  Det kunne være en lækker rødkålssalat med appelsin og valnødder.
– Spar på den tørrede frugt
– Få nok søvn.
– Glem ikke de sunde vaner som du normalt lever med.
– Gå efter grønsagerne til julefrokosten (medbring evt. en salat)
– Planlægning: Husk altid at have sunde snacks med når du er på farten.
– Juleaften er kun én aften om året: NYD DET!!!
– Spar på kalorierne som drikkes; juice, saft, alkohol, osv.
– Husk alle de lækre sunde ting som også hører julen til:
Jule appelsiner, nødder man selv knækker, dadler, figner, mandariner….
– Spis kun til du er mæt (og lidt til…:-) )
– Sørg for at stille de sunde alternativer frem. En skål med appelsiner og madariner kan pynte i det lille hjem og gøre det mere fristende.
– Gå efter det grove brød
– Undgå stress så meget som muligt.
– Sig fra til arrangementer, hvis du ikke har lyst og overskud.
– Brug mindre tallerkener når maden skal serveres, og mindre skåle til hyggen.
– Spis årstidens grønsager især kål.
– Du behøver ikke at vente til januar med at starte med at træne – begynd nu! 🙂
– Gå efter fisken til julefrokosten (især rejer og laks)
– Nyd maden og spis langsomt.

Hvad er din strategi for december?
Har du et godt råd til hvordan man kommer igennem december lidt sundere?

GOD JUL! <3
Screenshot 2014-02-11 17.38.21

3 kommentarer

 • Superflot indlæg 🙂 Har ikke løbet i 2 uger nu på grund af en operation og det kan altså allerede mærkes, så jeg skal passe ekstra meget på i december. Om en uges tid snører jeg skoene igen og så får den ikke for lidt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min strategi er ikke at give december måned for meget magt når det kommer til mad. Jeg synes hurtigt det bliver et valg om man skal gå “all in” på alle julegodter eller sige nej tak til dem allesammen. Jeg foretrækker at give min krop god og nærende mad hele året – også i december, ligesom jeg også vælger at sige ja tak til de godter til har allermest lyst til hele året og nej tak til alle de andre. Det vil jeg også gøre i december og så huske at nyde julestemningen med alle de andre hyggelige sager som ikke har med mad at gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej søde.
   Jeg tror vi deler samme opfattelse 🙂
   December skiller sig ikke så meget ud for mig! 🙂
   Hygge er meget mere end det man kommer i munden! 😉
   god jul
   Knus <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flotte vinter nyheder fra 2XU (+rabatkode)