Mazarinkage med peanuts, chokolade & jordbær

WOK med flankesteak, grønsager & cashewnødder

Skærmbillede 2015-02-28 14.41.36

Fredag aften skulle der noget sundt, nemt, hurtigt – og kostplanvenligt på bordet.  Det blev til en hurtig wok, men med oksekød i stedet for kylling.  Min mormor ville nok skælde mig ud for at bruge en flankesteak til wok, men den var på tilbud og det var jo fredag! 🙂  … Det gode ved wok er at man kan få tømt køleskabet og på den måde undgå madspild.  Jeg lavede en stor portion så der var nok til 2 sultne piger og min mand + frokost til os begge i dag.   Den var dejlig stærk, men med lidt sød chilisovs på var resultatet helt perfekt.

WOK 
800 g flankesteak
1 stort løg
2 rød chili
3 fed hvidløg
1/2 broccoli
2 røde peberfrugter
3 bladselleri
1 dåse minimajs
3 forårsløg
1 pakke slikærter
Blandede krydderier fx. chili, paprika, karry eller evt. en pose wok krydderi
1 dåse kokosmælk light
Olie til stegning
Salt + peber
Tilbehør: Hvide ris + cashewnødder + sød chili sovs + soya

Først skører du kødet i små tynde stykker.
Dernæst svitser du kødet ved høj varme sammen med krydderierne.
Tilsæt forårsløg,  løg, chili, hvidløg og lad det stege med.
Når kødet er næsten gennemstegt tilsætter du bladselleri, forårsløg, majs og peberfrugt.
Kokosmælk tilsættes – lad det simre et par minutter.
Tilsæt til sidst slikærter og broccoli buketter.
Lad det simre ca. 5 minutter under låg.
Smag til med salt og peber.
Server med hvide ris + cashewnødder, chili sovs og soya.

Velbekomme  🙂
Skærmbillede-2014-09-27-16.24.49

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage med peanuts, chokolade & jordbær