Fokus på naturlige fødevarer

Quinoa tærte med bacon og frisk persille

quinoa

Jeg nyder kristi-himmelfarts ferien på Fanø hos mine forældre. Her til aften var det mig der lavede maden.  Det plejer jeg faktisk næsten altid at gøre minimum én aften når jeg er hjemme. I aften lavede jeg en tærte, men en lidt anderledes en af slagsen.  Jeg havde for lang tid siden set at Anna Eiholm havde lavet en Quinoa-tærte, så det var med den idé at jeg gik i køkkenet.  Jeg fik kogt lidt for meget Quinoa, så jeg har tilpasset mængden lidt i denne opskrift.  Opskriften er glutenfri, da jeg prøver at mindske gluten lidt i kosten.   Jeg synes at tærten blev ganske vellykket, jeg serverede lidt råstegte kartofler til, men man behøver egentligt ikke noget til.

Tærte (4 personer)
Bund
2 dl quinoa
4 dl vand
2 æg
salt og peber
1 dl boghvedemel
1 dl revet ost

Fyld
280 g kylling
1 løg
4 små gulerødder
5 grønne asparges
½ broccoli
2 forårsløg
3 æg
1,5 dl mælk
Revet ost efter ønske.
Tomater
Salt
Peber
3 skiver bacon
Frisk persille

Først skyller du Quinoa i en si.
Dernæst koger du Quinoa + vand i en gryde ca. 15 minutter.
Når det har kogt hælder du vandet fra og kommer det i en skål.
Dernæst tilsætter du æg, boghvedemel, salt, peber, revet ost til en ensartet masse.
Til sidst fordeler du det hele i en tærteform, som du har smurt med lidt olie.
Bag tærtebunden ca. 15 min ved 200 grader.
Imens laver du fyldet:
Svits løg og revet gulerødder på en pande med lidt olie.
Dernæst svitser du kylling i tern.
Snit resten af grønsagerne.
Dernæst laver du en æggemasse af æg + mælk, salt & peber.
Når tærtebunden er færdig fordeler du fyldet + æggemassen.
Til sidst drysser du med revet ost i det omfang du ønsker.
Bag tærten ca. 30 minutter ved 200 grader til æggemassen er stivnet.
(bagetider er altid vejledende)
Imens steger du bacon samt skyller og snitter den friske persille.
Når tærten er færdig drysser du den med bacon og persille.
Maya
IMG_7274

   

6 kommentarer

  • Ida

    Tusind tak for den gode inspiration – tænk at en tærte kan gøres endnu sundere, med den lækre quinoa. Den skal i hvertfald prøves som aftensmad herhjemme i aften :heart_eyes: :heart_eyes:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej.
    Det quinoa der skal koges, skal det være gryn? Har nemlig både gryn og mel af quinoa. Det ser super lækkert ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Gryn 🙂

      Jeg har ikke prøet at lave det med quinoa mel- men jeg har det herhjemme, så måske jeg sku prøve en dag. Fremgangsmåden ville nok være andereledes i så fald 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super skøn tærte jeg laved den dog uden kylling og bacon. Skøn skøn bund mums – tak for det. det er ikke sidste gang jeg laver den 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fokus på naturlige fødevarer