Personligt indlæg: Om drømme, splittelse & fremtiden

Dadelbarer m. peanutbutter & chokolade

2014-04-05 15.06.56

Jeg fandt lige denne lækre opskrift i gemmerne, som er virkelig virkelig god! 🙂   Har du endnu ikke prøvet dadelkugler, dadelbarer, kager med dadler , så er det nu du skal komme i gang. Det smager virkelig lækkert, og smagen af dadler er ikke så gennemtrængende, som nogen måske frygter 🙂 ..

Dadelbarer (6-8stk)
150 g friske dadler uden sten
50 g hakkede mandler
2 spsk sukkerfri kakao
30-60 g almindeligt kokosmel
1 tsk kokosolie
1 spsk crunchy peanutbutter
Saften fra en halv appelsin
Overtræk:sukkerfri mørk chokolade (min 70%) + 1-2 spsk peanutbutter

★hak mandlerne i en minihakker.
★Blend dadler, kakao, kokos, kokosolie og peanutbutter så det bliver en ensartet masse.
★Tilsæt appelsin saft og evt. lidt vand.
Fordel dejen i et lille fad med bagepapir og stil den i køleskabet 30 min.
★ Smelt peanutbutter og mørk chokolade over vandbad eller evt. i mikrovnen ved svag varme.
★ Fordel chokoladen og lad den stå i køleskabet/fryseren til det er størknet
★ Skær den ud i små stykker eller som lange barer.
Opbever dem i køleskabet i en tæt beholder, de kan holde sig ca. en uge. 

Maya

   

5 kommentarer

  • Lærke

    Lyder lækkert!
    Kan man erstatte kokosolien med noget andet?:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Alm. olie.
      Men kokosolie har den fordel,at det skifter temperatur efter konsistens… Det betyder at det gør barerne hårde når man tager dem ud fra køl! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

    Ja okay, tak for det hurtige svar:-D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Vil rigtig gerne lave disse til min fødselsdagsbrunch i weekenden. Men har ikke crunchy peanutbutter. Kan det udelades eller erstattes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Brug en alm peanutbutter – eller måske lidt blendede peanuts 🙂 – Synes det giver en god smag!
      Den jeg plejer at købe koster kun omkring 20kr 🙂 – så du kan nå at få fat i den inden weekenden.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personligt indlæg: Om drømme, splittelse & fremtiden