11. December: Sådan kommer du sundere igennem julefrokosten

12. december: Ferrero Rocher kugler

2015-12-06 11.22.49
2015-12-06 11.23.28

Så blev det 12 december – og i skal forkæles med en lækker opskrift.  Ferrero Rocher er en chokolade, som består af en ristet hasselnød, en tynd knasende skal, fyldt med hasselnøddecreme, betrukket med mælkechokolade – og dyppet i hasselnødder og valnødder.  Hvert stykke er pakket ind i guld papir og udstråler i mine øjne kvalitet.  Hjemme hos os er det ikke noget man bare spiser hver fredag, men noget vi får til særlige lejligheder som fx. jul og fødselsdage.  Det samme er egentligt tanken med denne opskrift – at den er til særlige lejligheder og tager lidt længere tid at lave end mine andre opskrifter.
Jeg indrømmer det gerne – smag og konsistens er selvfølgelig ikke helt den samme. .  Normalvis burde man bruge mælkechokolade, men jeg kan bedst lide mørk chokolade – det er også lidt sundere :-). Sundhedsværdien kan man vel diskutere, for kalorie indholdet er selvfølgelig stadig højt.  Jeg elsker at lave ting selv og alene det at jeg kender alle ingredienser øger sundhedsværdien i min optik. Hovedingredienserne er hasselnødder, dadler og kakao. Her kommer mit bud på hjemmelavede Ferrero Rocher. 🙂

Ferrero Rocher 
150 g hasselnødder
5 spsk nutella (find opskriften: her)
2 spsk Kakao
1 spsk kokosolie
1 knivspids salt
2 spsk chokolade proteinpulver
2-3 spsk havregryn blendet til mel

Overtræk
1 spsk kokosolie
150g-200g mørk chokolade (86%)  (eller mælkechokolade)
Bag 
hasselnødder på en bageplade i ovnen ved 200 grader cirka 8 min. Du skal bruge 250 g i alt, da du skal bruge 100 g til nutella’en.  
Først
 laver du din nutella.  – Du har lidt tilovers bagefter! 🙂
Kom nødderne i et viskestykke og fjern skallerne.
Hak nødderne i minihakker – gem nogen til at komme hele indeni. 
I en skål blander du nøddeblandningen med de øvrige ingredienser.
Brug evt. fingrene til at samle massen.
Stil massen på køl ca. 30 min.
Tag massen ud af køleskabet.
Tril massen  i små kugler – i hver skal der være en hel hasselnød.
Sæt kuglerne på køl 20 min (alternativt frys 10 min)
Smelt chokolade og kokosolie over vandbad.
Dyp kuglerne i chokoladen eller brug en si, hvor du hælder lidt chokolade over.
Stil dem på køl til chokoladen er størknet ca. 20 min.
(Hvis du har mere chokolade tilbage kan du give dem et lag mere) 
Server dem  – og NYD hver én mundfuld 🙂
Hvis der er flere tilbage,  så bør du opbevare dem på køl i en tæt beholder.

Maya
2015-12-06 11.24.50
2015-12-06 11.12.25

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11. December: Sådan kommer du sundere igennem julefrokosten