★ What makes me happy

Sundere fastelavnsboller ★ Næsten sukkerfri!

2016-02-03 09.15.582016-02-03 09.16.18
I går overvandt jeg min skræk og tog til tandlæge. Min frygt var begrundet, for jeg havde 3 små huller. Jeg var panisk angst, så jeg ville bare have alt den bedøvelse jeg kunne få. Det resulterede i at jeg var bedøvet fra øret til næsen – og ned til halsen… Tror jeg fik så hatten passede…Men sådan en bedøvelse tager åbenbart mange timer om at fortage sig.. Så min veninde foreslog at vi lavede nogle lækre bløde fastelavnsboller.  Jeg har forsøgt at optimere sundhedsværdien – og jeg synes faktisk det er et okay resultat. Så de er så sunde, som jeg synes man kan slippe afsted med – og stadig kalde dem fastelavnsboller! 🙂  .. Jeg er især ret begejstret for resultatet af cremen, den kunne man godt bruge i en lagkage!

Creme
2 æggeblommer
2,5 spsk sukrin
1,5 spsk maizena
2 dl skummetmælk
vanillepulver
Skallen fra en halv/hel økologisk citron (kan undlades).

– Først pisker du æg + mælk i en lille gryde.
– Dernæst tilsætter du langsomt maizena og sukrin mens du pisker.
– Tænd for blusset – og rør undervejs. Når det når kogepunktet er det færdigt.
– Smag til med vanillepulver.
– Sæt det evt. på køl indtil du skal bruge det.


Dej

50 g gær
2,5 dl lunkenvand
2 spsk sukrin
70 g mandelmel
50 g havregryn
1 spsk olie
1 æg
1 tsk salt
ca. 350 g hvedemel

– Opløs gæren i det lunkne vand.
– Tilsæt sukrin, æg, salt, olie og havregryn og rør rundt.
– Tilsæt til sidst mandelmel og hvedemel.
– Ælt dejen grundigt, gerne med hænderne.
– Lad dejen hæve ca. 30-45 minutter.
– Del dejen i 2 lige store dele.
– Brug en kagerulle til at rulle dejen ud.  Lav det evt. som en rektangel.
– Skær dejen ud i firkanter.
– Fordel ca. 1 tsk kagecreme i midten.
– Folk bollerne sammen – og lad åbningen vende ned af.
– Bag i ovnen ved 200 grader ca. 25 minutter.
– Pynt: Glasur eller mørk chokolade
Jeg lavede en “protein-glasur” med flormelis, proteinpulver med chokoladesmag og lidt kakao og pyntede med hakkede mandler.

God fornøjelse – og del endelig dit resultat med mig på instagram #mayadroem

Maya

   

7 kommentarer

  • Mette Lyngholm

    Åh de ser lækre ud Maya!
    Lasses mor ville komme forbi sidste weekend med hjemmebagte, men blev desværre forhindret. Har cravet efter dem lige siden haha 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      De er virkelig gode Mette – Dem må du prøve! 😀 Især cremen… Mums.. Jeg kunne spise den med ske!!!
      Nu ved du hvad du skal i dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en herlig blog. Jeg er selv vild med kager og desserter og skriver også herom på min blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hej Maya,
    De ser virkelig lækre ud, så dem må jeg prøve ar lave!
    Hvor mange stk fik du ud fra opskriften?
    Og hvilken type sikring brugte du? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Ups! Der skulle stå sukrin og ikke sikring (tror ikke min stavekontrol er med på mad-moden, haha)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Jeg kan ikke præcis huske det, ups! 🙂
      Men jeg tror jeg fik ca. 14.
      Jeg brugte den alm. røde sukrin.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Tror du man kan erstatte mandelmel med rismel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

★ What makes me happy