Optimale forudsætninger for muskelopbygning, restitution og genopretning af væskebalancen

Jeg er dobbelt-nøgen

2016-02-28 16.18.14
Skærmbillede-2014-10-18-16.26.57

Jeg er blevet ret glad for at høre Mads og monopolet, især når jeg træner, cykler eller går ture.  Jeg elsker især når Hella Joof er i studiet, hun er jo seriøst en af de sejeste kvinder. I et afsnit sagde hun noget, som virkelig ramte mig. Hun beskriver et begreb,  som hun kalder for “dobbelt-nøgen”. Hella bryder sig ikke om at gå i offentlig svømmehal eller bade på stranden, for nu hun gør det, så er hun dobbelt-nøgen.  Jeg vidste med det samme, hvad hun mente – fordi jeg har følt det på samme måde.

Jeg bader aldrig i fitness, fordi hvis jeg gør det så er jeg dobbelt-nøgen.  Andre mennesker er bare nøgne – og det er naturligt. Jeg er derimod sårbar og grænsen til udstillet – fordi jeg er det dobbelte.  Det er selvfølgelig noget jeg bare oplever.
Jeg må indrømme at jeg simpelthen ikke kan få mig til at bade i fitnesscenteret, fordi jeg har oplevet at nogen har kigget for meget.  Herre gud – jeg synes at kvinde kroppe er fantastiske – og hvem synes ikke at det er spændende at se hvordan andre ser ud…
Jeg føler mig tilpas i min krop – og jeg har ikke noget imod nøgenhed generelt.  Mine veninder ved at jeg er ret ublufærdig – og sådan har jeg altid været, men noget har alligevel ændret sig i det offentlige rum.

For halvandet år siden stillede jeg mig op i undertøj i Woman – og selvom det var grænseoverskridende, så var det en god oplevelse.  Hold op, hvor var jeg egentligt modig.  Artiklen handlede netop om, hvad kvinder tænkte om hinanden i omklædningsrummet. Der var 15 kvinder med i artiklen – og alle havde kun søde ord at sige om hinanden.  Måske dette faktisk er et udtryk for hvordan det er i virkeligheden? At vi ofte er lidt hårde ved os selv, men egentligt synes at hinanden ser fantastiske ud.   Hvordan har du det med nøgenhed?
Maya

   

4 kommentarer

 • Victoria

  Hej Maya
  Selvom jeg ikke er kendt, bryder mig heller ikke om at tage mig et brusebade i fitness, det er slet ikke fordi jeg ikke elsker min krop, men jeg føler mig sårbar og ubehagelig tilpas ved tanken om at skulle gøre det blandt andre kvinder. Sådan har det altid været.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Victoria 🙂
   Jeg forstår dig 100%.
   Jeg har egentligt haft det fint med det førhen… Da jeg boede i Esbjerg og trænede i FitnessDk, var vi mange der altid badede ( og gik i sauna og dampbad). Det var altid helt vildt hyggeligt. Altså, fordi man kom i snak og sådan 🙂 – men det er jo også en lille by.
   Jeg forstår godt at du heller ik bryder dig så meget om det!
   God weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbrit

  Hej Maya,
  Bliver simpelthen nød til at skrive hvad der lige skete….
  Jeg ligger under dynen søndag morgen og læser din blog – LOVE IT ❤️ Min datter på 5 år kommer forbi og putter lidt.. Der går ikke 2 sek. Så peger hun på dig på billedet og siger: hende der kan jeg godt lide- hun ser flot ud

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optimale forudsætninger for muskelopbygning, restitution og genopretning af væskebalancen