Sunde og lækre broccoli boller

2016-03-22 09.45.39 2016-03-22 09.46.32

★Glutenfri ★
Jeg har længe tænkt på, at prøve at lave nogen broccoli boller.  Denne opskrift er med inspiration fra Michelle Kristensen, som nok var den første jeg så, som lavede broccoli boller.  De er super lækre og hamrende sunde.  Jeg er vild med mad, som har farver.  Jeg tænker, at disse er perfekte til madpakker fx. med lækker pålæg eller kylling. De kan også bruges som en sund burgerbolle. De indeholder ikke særlig mange kulhydrater – og de er også en god måde at få grønsager ind i hverdagen på!

Broccoli-spinat Boller
1 broccoli (også stilken)
3 æg
50 g spinat
1 tsk salt
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
50 g boghvedemel (eller anden mel-type)
20 g loppefrøskaller
Sesamfrø eller andre kerner

★Blend broccoli, æg og mælk – evt. lidt af gangen.
★Hak spinat i en minihakker.
★Kom det hele i en skål.
★Tilsæt de tørre ingredienser: loppefrøskaller, boghvedemel, bagepulver, salt.
★Form bollerne med en ske til 6 boller på en plade med bagepapir.
★Bag ved 200 grader ca. 20-25 min. Evt. lidt på varmluft således at de får lidt gyldent skær.
★Lad dem køle af på en rist.
Maya

12 Comments
  1. Tak for opskrift. Jeg har lige lavet dem, de er i ovnen, men hvordan kan du kun få 6 ud af den opskrift? Jeg har lavet 12, og de er stadig godt store.

    1. Hmmm 🙂 kan ikke lige huske det præcise antal.
      Jeg lavede dem også meget store da jeg gerne ville bruge dem til burger 🙂

  2. Er det meningen de skal være helt cremet/vandet i midten ? :/
    Jeg har givet mine 45 min. og de er stadig ikke faste :/

    1. Altså de vil være lidt fugtige i midten – men ikke decideret vandede 🙂
      har du brugt nok fiberhusk? 🙂 – der er jo bare forskel på ovne 🙂

  3. Når du skriver ‘bag’ hvilken på ovnen mener du så, siden du skriver varmluft efter? 🙂

    1. Hej Karen, det tror jeg ikke 🙂 Er bange for de bliver for vandet… med prøv da ad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.