Alfabet challenge - sjovt og udfordrende!

Min sundhed ★ Julie Bruun

Juliebruun

Navn: Julie Bruun
Beskæftigelse: Lige nu går jeg på barsel, da jeg blev mor til min dejlige knægt i august sidste år. Men når jeg vender tilbage til arbejdsmarkedet, er det som fysioterapeut, fitness instruktør og selvfølgelig som blogger (omkring mad, træning og børn)
Blog: Juliebruun.com

★ Hvad betyder sundhed for dig?
Sundhed betyder en del for mig, men jeg må indrømme at det har betydet mere end det gør nu. Før jeg blev mor, fyldte sundhed rigtig meget for mig. Jeg spiste sundt (har dog aldrig været fanatisk og der har altid været plads til hygge og socialt samvær uden at skulle tænke over hvad jeg spiser). Jeg trænede 6 gange om ugen og det var vigtigt for mig at være stærk og udholden. Det var rigtig vigtigt for mig at få en god nattesøvn og alt det her. Desværre kan man ikke altid bestemme den slags, nu hvor der er et lille barn at tage vare om. Jeg forsøger så vidt muligt stadig at spise sundt, men med en masse mødregruppehygge osv. bliver der klemt en del boller og kage ned, for slet ikke at snakke om de spande kaffe jeg skylder ned. Træning betyder stadig en del for mig, da jeg elsker det. Jeg elsker at mærke min krop, føle mig stærk og sund. Jeg elsker at presse mig selv og efterfølgende mærke den bølge af adrenalin og glæde der ruller ind over en. Så de gange om ugen jeg kan få Noah passet, tager jeg af sted.

★ Hvordan har du implementeret sundhed i din hverdag?
Først kan man jo spørge, hvad er sundhed? Det er en ret svær størrelse at komme med en definition på. Langt de fleste vil nok mene at det handler om netop kost, træning, søvn osv. For mig er det nok en følelse, både fysisk og psykisk. Jeg føler mig sund, hvis jeg føler mig godt tilpas i min krop og mit sind. Som når jeg har lavet noget fysisk, gået nogle lange ture, fået en masse frisk luft. Når jeg spiser lækkert, sundt, men også kvalitetsbevist mad. Når jeg har det godt socialt og bare generelt føler mig godt tilpas. De nætter, min søn har ladet mig sove så meget, at jeg føler mig udhvilet næste morgen og de aftener mine ben sumrer når jeg skal i seng – der føler jeg mig sund. Så jeg sørger for at være så aktiv som muligt, spise så god mad som muligt og få det bedste ud af mine dage og sætte pris på dem. Selvom man har en lille dreng, kan man sagtens gå en masse ture med ham, træne med eller uden ham og spise sundt.

★ Hvordan er du aktiv?
Jeg er aktiv ved at gå rigtig meget med barnevognen, løbe en smule og træne styrketræning i fitness centeret. Desuden bliver det til lidt hjemmetræning både med og uden baby og så rejser man sig generelt utrolig meget med sådan en størrelse.

 

★ Hvor mange timer sover du om natten – og hvor vigtig er din søvn?
Ja det er ikke for meget for tiden. Jeg går i seng ved 22 tiden, og bliver vækket med lidt spark i mine ribben og klask i hovedet af små fedtede hænder i løbet af natten. Et par amninger er også med til at afbryde min ellers fantastiske nattesøvn. Så jeg glæder mig som en i.. til at sove igennem igen. Jeg er elendig uden søvn, så min lunte sættes på prøve om natten.

★ Hvordan vil du beskrive din kost?
Jeg spiser ret meget! Jeg er altid sulten og derfor forsøger jeg også at spise noget som mætter. Jeg spiser meget grønt, godt med frugt, masser af kød, æg, fisk, bælgfrugter, nødder og kerner, og så drikker jeg masser af vand. MEN det skal heller ikke lyde som om jeg er verdens sundeste. Jeg spiser også rigtig meget brød. Med ost. Jeg elsker kage og spiser det måske lidt for ofte. Dog laver jeg stort set alt mad fra bunden, så både brød og kage er hjemmelavet og altid ganske sundt. Jeg bruger f.eks. aldrig sukker, men søder med naturligt sukker.

★ Hvad finder man altid i dit køkken?
I mit køleskab er altid en masse grønt og frugt, skyr, mælk, æg, soya (til mandler), marmelade og ost, søde kartofler og avocado (Noah og jeg er storforbruger af den slags), en skål med hjemmelavet dej i – så der kan laves boller. Ellers har jeg altid havregryn og hjemmelavet müsli, peanutbutter, mandler, mel og kerner (til boller), en hulans masse krydderier. Et par dåser med soltørret tomat, tomatpuré, kikærter og kokosmælk.

★ Hvad inspirerer dig til at leve sundt?
Jeg synes faktisk instagram er en meget god inspirationskilde, hvis man mangler lidt idéer til sin kost og træning. Ellers bare følelsen i ens krop – jeg har en meget glade mave når jeg spiser sundt og et glad sind, hvis jeg lige har fået brændt en masse energi af. Det er da også en motivation at man er tilfreds med sin krop, og ikke er ked af sådan som man ser ud.

 ★ Hvad giver dig livskvalitet?
Livskvalitet er som sundhed, nok igen en følelse for mig. En følelse af at være lykkelig og sætte pris på det liv man har fået. Livskvalitet er for mig ”den bedste version af alting” – at få det bedste ud af alting. Hvad end det gælder en oplevelse, mit humør, min kost eller min træning. Simpelthen at få det bedste ud af situationen.

★ Hvad tror du, at der skal til for at blive 100 år? Ja hvad skal der til for at blive 100 år. Det hænger sgu nok desværre ikke altid sammen med det at leve sundt, men det er da en ret god idé at kvitte smøgerne og være lidt fysisk aktiv, hvis man gerne vil stræbe efter den flotte alder.

★ Hvordan undgår du stress og jag i hverdagen?
Stress hænger ofte sammen med at have alt for mange projekter, man slet ikke kan overskue. Her kunne man stræbe efter noget ens ressourcer rent faktisk rækker til, frem for at have alt for høje forventninger til sig selv. Undgå at sætte en masse mål, man alligevel ikke kan indfri og acceptere det, der så er realistisk at nå. Når man ikke sin træning eller fik man ikke lige spist sundt i dag, er det også helt ok. Jeg tror, det hjælper med mig sætninger som ”det går nok” ”pyt” ”fuck det” – og så tænker jeg i stedet på alt det jeg har nået eller bare alt det gode i livet.

★Hvis du skulle give dig selv et godt råd, hvad skulle det så være?
Et godt råd til mig selv kunne være at stoppe op ind i mellem og tælle til 10. Tage en dybindånding og nyde øjeblikket lige nu. Jeg har altid så travlt, krudt bagi og render rundt for at nå alting. Jeg elsker at have gang i den. Men lige at stoppe op engang i mellem, det tror jeg ikke ville skade.

Maya

1 kommentar

  • Marie

    Omg brød med ost og kager uddn sukker! Nej hold da op, hun har godt nok ikke verdens sundeste…(mærk sarkasmen).

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alfabet challenge - sjovt og udfordrende!