Spar 25% på mine lækre træningssko fra Under Armour

En sund version af klassikeren: Boller i karry ★

Bollerikarry

Når jeg skal hjem og besøge mine forældre og min mor spørger: Hvad vil du så have at spise? Så svarer jeg promte: boller i karry. For det smager jo virkelig godt – og så troede jeg, at det var noget, som jeg ikke selv kunne finde ud af at lave. Egentligt havde jeg tænkt, at det skulle blive sådan, men pludseligt havde jeg bare så meget lyst til at lave dét.  Og hvad gør man så?   Man beder selvfølgelig mor om, at sende en opskrift, hvad ellers? 🙂   …
Grunden til at jeg kalder det en sund boller i karry, er for det første, at svinekødet er skiftet ud med hakket kylling. Derudover er en del af mel-mængden skiftet ud med havregryn. Derudover elsker jeg at servere det med en lækker “ristaffel”-inspireret topping, mums.  I må endelig sige til, hvis i godt kunne tænke jer lidt mere inspiration til aftensmaden? …

Boller i karry
(4 personer)
Kødboller
450 g hakket kylling
1 æg
1 grønsags boulion
Vand
Salt/peber
1/2 løg
0,5 dl mælk
1-1,5 del mel (jeg brufte grahamsmel/majsmel)

★Rør farsen sammen.
★ Lad den evt. hvile i køleskabet 30 min.
★ I en gryde kommer du vand + bouillon – og venter til det koger, så skruer du ned.
★ Form bollerne i håndfladen med en ske, og kom dem ned i vandet.
★ Når bollerne flyder til overfladen er de færdige.
★ Vandet skal du bruge til sovsen, så smid det ikke ud!

Karrysovs
1/2 løg
Karry efter smag
Salt/peber
Olie til stegning
Jævning: Mælk + mel eller maizena rystet godt sammen.

★Svits løg i lidt olie sammen med karry.
★ Tilsæt en passende mængde vand fra bollerne – og lad det koge lidt.
★ Lav en jævning  – og ryst det godt sammen.
★ Tilsæt langsomt jævningen lidt af gangen, så sovsen bliver tykkere.
★ Tilsæt bollerne til suppen og lad det simre lidt.

Tilbehør
Ris  – kogt efter anvisningen
Æble
Agurk
Peberfrugt
Gulerødder
Peanuts
Kokos
Rosiner

God appetit!
Maya

2 kommentarer

  • Det samme sker altid for mig, når min mor spørger, hvad vi skal have at spise. Boller i Karry!

    Det er virkelig lækkert. Næste gang vil jeg prøve din version.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine M K

    Kæmpe ja, til mere inspiration til aftensmaden 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 25% på mine lækre træningssko fra Under Armour