Sund Rawfood gulerodskage

Mandelmarengs med rabarberskum & danske jordbær

11657446_10153391108841745_1419984458_n

Mangler du en skøn sommerkage?  … Rabarber sæsonen er på sit højste, og de første danske jordbær er kommet. Denne kage er super lækker og nem at lave – og altid et hit!

Mandelmarengs 

200 g sukker
200 g hakkede mandler (med skal)
4 1/2 pasteuriserede æggehvider

Rarbarber skum
300 g rarbarber
160 g rørsukker
1 spsk kartoffelmel
Kornene fra en vanillestang
1/2 liter piskefløde pisket til flødeskum

Topping
500 g jordbær
Evt. 100 g hakket chokolade

Først tænder du ovnen på 175 grader.
Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukker og pisk lidt mere.
Vend derefter de hakkede mandler i æggehviderne.
Fordel massen i en tærteform eller en anden form (beklæd den med bagepapir)
Bag bunden i ovnen 25-30 minutter og lad den køle helt af.
Skær rarbarberne i ca. 2 cm store stykker og fordel dem i et fad (husk bagepapir).
Drys med sukker, kartoffelmel, vaniljekorn og bag dette i ovnen i 30 minutter og lad dem køle helt af.
Vend rarbarbermassen i flødeskummen.
Fordel rarbarber skummen ovenpå mandelbunden
Pynt med bær, chokolade og evt. hakkede nødder

Maya

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund Rawfood gulerodskage