"Abs on fire workout" - #Sweatface

Sunde chokolade muffins med cremet choko-topping

2015-08-03 16.26.26
MUMS!  Denne her opskrift er muligvis noget af det lækreste jeg har lavet!! Opskriften er utrolig simpel, men det skal du ikke underkende. Du må endelig ikke overbage disse  muffins – de skal være saftige og klistrede, nærmest som en blødende chokoladekage – Jeg spiser dem derfor direkte af formen.. Jeg er i himlen (indsæt smiley med hjerter i øjnene).

Muffins
(5 stk)
250 g dadler uden sten
2 æg
35 g kakao
1 tsk bagepulver
1 spsk smagsneutral olie
50 g mandelmel
1 knivspids salt
1 spsk flydende sødemiddel

Topping: 
50 g dadler
10 g kakao
1 tsk flydende sødemiddel
lidt vand til du opnår den rigtige konsistens
Guld-støv (købt i bahne)

★Først blender du dadler, æg, sødemiddel og olie en foodprocessor 
★Dernæst kommer du dadelmassen over i en skål.
★Tilsæt kakao, mandelmel, bagepulver og salt og rør rundt.
★Fordel massen i muffinsforme.  Jeg lavede blot 5 muffins, da jeg gerne ville have dem høje.
★Bag dem i ovnen ved 175 grader ca. 25 minutter- De skal være klistrede når du stikker i dem med en kniv.
(bagetider er altid vejledende) 
★Lad dem køle lidt af før du kommer daddel-toppingen på og drysser med guld-støv.
★ De smager ekstra godt når de stadig er lidt lune – spis dem med en ske ud af formen!

Maya
2015-08-03 16.26.58

   

21 kommentarer

  • Hvor ser de muffins altså bare lækre ud! Og ja, det ser jo ikke svært ud, så det må jeg da prøve snart! Lyder lige som noget for en chokoladeelsker

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser de muffins altså bare lækre ud! Og ja, det ser jo ikke svært ud, så det må jeg da prøve snart! Lyder lige som noget for en chokoladeelsker, som mig:) tak for inspiration. Kh. Betina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camlla

    Du skriver mandelmel, kan man selv male mandlerne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Ja – bare så fint som muligt! 🙂
      Du kan få mandelmel de fleste steder.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Har du nogen ide om kalorieindholdet pr muffin? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Nej – jeg tæller ikke kalorier, og det kommer jeg heller ikke til 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser så lækre ud! Jeg skal klart lave nogle i løbet af weekenden!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Stine Mørck Svanekiær

    Hvor køber du dadler uden sten? Et bestemt mærke?
    Mvh. AS

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Jeg tager selv stenene ud af 🙂
      Køber dem bare i supermarkedets grøntafd.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh hvor ser de lækre ud!
    Men er der virkelig brug for sødemiddel? 😉
    God økologisk rørsukker burde kunne klare opgaven 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Er der et alternativ til det flydende sødemiddel?

    Mvh

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Er det affedtet mandelmel? Eller kan man selv blende mandler helt fint? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Hej, De ser lækre ud. Du skriver at dadelmassen skal ovenpå når de er kommet ud af ovnen? Skal dadelmassen og mel-blandingen ikke røres sammen og bages sammen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Det er fordi der er en dadeltopping ovenpå, som ikke skal bages! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Lund Jacobsen

    Er de fryseegnede?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Det ved jeg ikke 🙂 Fryser aldrig mine kager..
      tror ikke med toppingen i hvert fald

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Abs on fire workout" - #Sweatface