At finde rytmen i min nye hverdag som selvstændig

Sundere pølsehorn med spinat & kylling

2016-07-12 13.27.57 2016-07-12 13.28.23
Pølsehorn er perfekte til madpakke og frokost.  Jeg laver dem som regel med kylling pølser. I dag har jeg lavet dem med lidt spinat i dejen. Derudover bruger jeg en del groft mel – som er lidt sundere 🙂  … Hvad har du med madpakken?

Sundere pølsehorn

Ca. 16 stk. 
50 g gær
3 dl lunken vand
0,5 tsk salt
70 g hakket spinat
1 spsk sukrin
1 æg
1 spsk olie
150 g grahamsmel
120 g fuldkornshvedemel
ca. 425 g hvedemel
Æg/mælk til pensling
Små Kylling pølser
Ketchup

Oplæs gær i vand.
tilsæt salt, sukrin, æg olie og spinat.
Tilsæt først de to grove meltyper.
tilsæt derefter hvedemel  lidt af gangen.
Ælt dejen grundigt – gerne på bordet.
Dejen skal hæve ca. 60-90 min.
Del dejen i to.
Brug en kagerulle til at trille det ud til en flad cirkel.
Skær forsigtigt med en kniv – til trekanter. Lav fx. 8 trekanter.
Smør lidt ketchup på hver i den lange ende – og placer en pølse der. (Du kan evt. bruge kun en halv pølse i hver)
Rul dem fra den lange ende først – så bliver de pænest. Sørg for at pølsen er helt dækket.
Gør det samme med den anden portion.
Placer på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 200 grader ca. 20 min.
Maya

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At finde rytmen i min nye hverdag som selvstændig