Sundere “Nutella” med dadler og hasselnødder

2014-07-14 15.50.52nutella

Uhmmm.. Hvem elsker ikke nutella? .. Her i huset elsker vi nutella så meget at det er umuligt at have et glas stående. Hvis vi har nutella så er den væk på 1 dag, uden at lyve.  Vi køber det i ny og næ fx. til fødselsdage, pandekager eller hygge – men vi prøver at begrænse os.  I dag lavede jeg dog en lidt “sundere” version.  Der er stadig et højt kalorie- og fedt indhold i den, men jeg betegner den som sundere fordi jeg i det mindste ved hvad der er i den – og den primært består af naturlige ingredienser. 

Sundere nutella 
100 g hasselnødder
2 spsk kakaopulver
1 stor spsk kokosolie (flydende)
6 dadler
En knivspids salt
2 tsk honning
4 spsk mælk (vand, mandelmælk, soyamælk)

Tænd ovnen på 200 grader
Først rister du hasselnødderne i ovnen på en bageplade – ca. 8 min.
Kom nødderne i et rent viskestykke og forsøg at fjerne skallerne ved at rulle dem i viskestykket.
Hak nødderne i minihakkeren så længe at det bliver en anelse cremet.
Tilsæt dadlerne og kør videre.
Tilsæt kakao, salt, kokosolie og honning og kør til det bliver en ensartet masse.
Til sidst tilsætter du mælk 1 spsk af gangen,  til du får den konsistens du ønsker.
Smag evt. til med sødme fx. sukrin, dadler, sødemiddel, chokolade etc.
Kom den i en tæt beholder og opbevar den på køl.
NYD den på et stykke knækbrød, brød, på et stykke frugt – eller brug den til at lave hjemmelavet ferrero rocher. 🙂

Maya

5 Comments
    1. Kun et par dage i et lukket beholder 🙂
      Der er intet konserveringsmiddel/sukker/salt i – og derfor kan det ikke holde sig så længe 🙂
      Mvh. Maya.

  1. Det smager endnu bedre end forventet! Selvom jeg var tæt på at brænde hasselnødderne på 🙂

    Tak for opskriften!

  2. Må man spørge hvilken minihakker du bruger? Min (og også min blender for den sags skyld) vil bare slet ikke samarbejde når jeg forsøger at lave noget med dadler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.