Peanutbutter-tærter ♥

Christine Bonde: Min sundhed

untitled-27Navn: Christine Bonde
Beskæftigelse: Instruktør i Fitnessdk, helsekostvejleder i Helsemin og studerende på kandidatuddannelsen Integrated Food Studies på AAU.
Blog: www.christinebonde.dk

Hvad betyder sundhed for dig? Sundhed betyder først og fremmest meget for mig da det er det jeg beskæftiger mig med professionelt og noget jeg elsker at udforske. Sådan rent definitionsmæssigt betyder sundhed for mig at man føler sig godt tilpas både fysisk, psykisk, socialt og emotionelt. Det er ikke nødvendigvis en tilstand hvor alle parametrene ligger på et optimalt niveau, men at man formår at have det godt under de omstændigheder der er. Dermed sagt at ens egen definition af sundhed er situationsbestemt og kan variere meget fra dag til dag.

Hvordan har du implementeret sundhed i din hverdag? Utroligt svært spørgsmål faktisk – jævnfør ovenstående. Den ene dag kan sundhed for mig være masser af motion, men den anden dag kan det være at droppe den træning jeg havde planlagt. Overordnet kan jeg dog selvfølgelig sige at kost, motion, søvn, alenetid, socialt samvær og mental træning er kodeord i forhold til at skabe en sund hverdag for mig.

Hvordan er du aktiv? I øjeblikket styrketræner jeg en del fordi jeg er inde i en periode hvor jeg ganske enkelt trænger til at blive stærkere og give min krop noget mere ballast i den forstand. Derudover underviser jeg 2 gange om ugen i CXWORX og BODYFLOW. Jeg elsker yoga og deltager en gang imellem på hold i Fitnessdk, og ellers benytter jeg mig meget af YouTube-videoer så jeg kan gøre det på stuegulvet hjemme hos mig selv. Ganske almindelige gåture er også noget jeg nyder mere og mere. Løb er noget jeg egentlig virkelig godt kan lide, men som jeg virkelig kun gør mig i når jeg har lyst og når mit knæ ikke driller.

Hvor mange timer sover du om natten – og hvor vigtig er din søvn? Min søvn er helt vildt vigtig for mig! Altså sådan virkelig, virkelig vigtig. Jeg bliver så pylret og ustabil hvis ikke jeg sover ordentligt. Ironisk nok tænker jeg ikke over hvor mange timer jeg sover eller hvor mange timer jeg har behov for, men jeg forsøger at lytte til min krop. Hvis jeg er i søvnunderskud, kan jeg sagtens finde på at prioritere halvanden times søvn midt på dagen over eksempelvis en træning eller vigtige to-do’s.

Hvordan vil du beskrive din kost? Jeg spiser plantebaseret og fokuserer på at gøre min kost så fordøjelsesvenlig som muligt. På den ene side er jeg virkelig et vanemenneske og kan sagtens spise præcis det samme flere dage i træk, men samtidig er jeg også utroligt nysgerrig, og jeg elsker at eksperimentere og udforske nye smage, ingredienser, teksturer osv.

Hvad finder man altid i dit køkken? Masser af bladgrønt (både frisk og på frost), kokosmælk, søde kartofler, avokado, et kæmpe stash af forskellige toppings, peanutbutter og frosne bær.

Hvad inspirerer dig til at leve sundt? Min motivation for at leve sundt er helt klart at det øger mit velvære så jeg får mere overskud til alle livets aspekter. Inspirationen kan komme alle mulige steder fra. Blogs, Instagram, venner, mine egne vaner, opskrifter, madvarer osv.

Hvad giver dig livskvalitet? Kærlighed, frihed og uafhængighed.

Hvad tror du, at der skal til for at blive 100 år? En livsstil som er baseret på nydelse, nærende mad, motion, frisk luft og gode sociale relationer og med et minimum af stress.

Hvordan undgår du stress og jag i hverdagen? Jeg ville ønske at jeg havde et svar på det spørgsmål, for jeg er rigtigt sensitiv over for stress. Jeg er god til ikke at lave for mange planer, aftaler og lange to-do-lister, men min udfordring er i langt højere grad det mentale. Jeg forsøger at bl.a. at fokusere på den indre dialog og ikke være alt for perfektionistisk. Jeg ville ønske at jeg kunne sige at jeg var god til at meditere og indlægge små mentale pusterum i hverdagen, men det skal jeg virkelig arbejde på at blive bedre til.

Hvis du skulle give dig selv et godt råd, hvad skulle det så være? Lad vær med at tage sorgerne på forskud og stresse så meget over ting du alligevel ikke kan styre. Tillad lidt mere spontanitet og accepter at der altid vil være lidt usikkerhed i forhold til fremtiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter-tærter ♥