Jeg er startet på en ny uddannelse

Svampede broccoli boller

2016-03-22 09.46.322016-03-22 09.45.39

★Glutenfri ★

Jeg tænker, at disse broccoli boller er perfekte til madpakker fx. med lækker pålæg eller kylling. De kan også bruges som en sund burgerbolle med fx. en oksekødsbøf (3-7%) og guacamole.
De indeholder ikke særlig mange kulhydrater – og de er også en god måde at få grønsager ind i hverdagen på! De er især gode hvis du ønsker vægttab.

Broccoli Boller
1 broccoli (også stilken)
3 æg
50 g spinat
1 tsk salt
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
50 g boghvedemel (eller anden mel-type)
20 g loppefrøskaller
Sesamfrø eller andre kerner

★Blend broccoli, æg og mælk – evt. lidt af gangen.
★Hak spinat i en minihakker.
★Kom det hele i en skål.
★Tilsæt de tørre ingredienser: loppefrøskaller, boghvedemel, bagepulver, salt.
★Form bollerne med en ske til 6 boller på en plade med bagepapir.
★Bag ved 200 grader ca. 20-25 min. Evt. lidt på varmluft således at de får lidt gyldent skær.
★Lad dem køle af på en rist.
Maya

   

6 kommentarer

  • Kirtza

    Hvor mange boller kommer der ud af denne portion?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvor mange kcal er det ca i sådan en bolle, ved du det, Maja? 😘

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Jeg har lige udregnet det for dig.
      Hvis du bruger en broccoli på ca. 350 g. og 15 g sesamfrø.
      Hvis du laver 6 stk er der 135 kcal , hvis du laver 8 er der ca. 100 kcal.
      kh. Maya

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Celine

    Kan man bruge bage HUSK i stedet for loppefrøskaller? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      ja det er det samme 🙂 – bare brug lidt mere tror jeg nok det er ..

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er startet på en ny uddannelse