Choko-lime "nutella"

Glutenfri boller med æble og kanel

skaermbillede-2017-01-26-kl-13-55-18 skaermbillede-2017-01-26-kl-13-56-03 skaermbillede-2017-01-26-kl-13-56-46

Glutenfribagning kan virkelig være en udfordring, så når det lykkes er det en sejr. Jeg spiste engang glutenfrit, men jeg kan heldigvis godt tåle gluten.  Jeg fandt dog ud af dengang, at der var virkelig mange af jer læsere, som havde glutensarte maver eller cøliaki. Jeg kan godt lide, at eksperimentere med den glutenfrie bagning – og det er derfor, at man stadig kan finde glutenfri opskrifter i mit univers.
Disse glutenfri boller blev virkelig en succes, fordi de er hårde udenpå, men svampede og lækre indeni. Derudover er de hævet fint og ikke faldet sammen, som mange glutenfriboller gør. Hvis du kender en med gluten allergi eller intolerence, så må du endelig dele denne opskrift med dem! 🙂

Du kan sagtens bruge opskriften på de glutenfrie boller (uden æble og kanel) som en grundopskrift og tilsætte det, som du har lyst til fx. gulerødder.

Glutenfri boller med æble og kanel 

5 dl lunken vand
25 g gær
1 spsk honning
2 spsk fiberhusk
1 tsk salt
1 æg
20 g hørfrø
3 tsk kanel
1 revet æble
135 g rismel
60 g kikærtemel

✧ Start med at opløs gæren i det lunkne vand.
✧ Tilsæt honning og fiberhusk. Lad det stå et stykke tid, således at væsken “gelerer”.
✧Tilsæt salt, æg, hørfrø, kanel og revet æble og rør grundigt rundt.
✧ Tilsæt melet lidt af gangen. Det kan være lidt svært, at røre ind i massen. Brug evt. røremaskine, eller hænderne.
✧ Lad dejen hæve 15. min.
✧ Form bollerne med 2 skeer. Der skal være ca. 7-8 stk.
✧ Lad bollerne hæve yderligere 15. min.
✧ Bag bollerne ved 200 grader ca. 25 minutter. Du kan evt. give dem lidt varmluft til sidst.
✧ Lad bollerne køle af på en rist, før du spiser dem.

Maya

   

4 kommentarer

  • Amalie

    De ser virkelig lækre ud de boller 😍 Ved du om man kan erstatte ris- og kikærtemel med “almindelig” mel, evt. med lidt fuldkornsmel, hvis man ikke lider af glutenintolerance?
    Rigtig god søndag 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Det er lidt svært at sige 🙂 ville bare finde en alm. opskrift på grovboller og så tilsætte æble og kanel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Kan det passe at dejen er meget våd eller er mængderne skrevet forkert? Skal der kun 195 gr mel i ialt? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maya

      Dejen er meget våd 🙂 – så de bliver saftige. Det er ikke muligt at forme bollerne med hænderne, skal gøres med to skeer.
      Men hvis det føles helt hen i vejret så tilsæt lidt ekstra. Men prøv lige at lade den stå lidt. fiberhusk suger væsken..

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko-lime "nutella"