Grov grønsagstærte med kylling

Sunde romkugler med orange smag

p1050584p1050599

Jeg elsker, elsker, elsker romkugler. Disse er dog meget sundere end bagerens kagerester. Jeg synes de smager super skønt. Jeg elsker smagen af romessens, men jeg har erfaret at de er meget forskellige i styrke, så smag lidt til undervejs. Disse romkugler har jeg givet et twist af appelsin, hvilket bestemt ikke gør dem dårligere. Det kan du selvfølgelig også undlade, hvis du vil have klassisk romkuglesmag.  Husk at tagge mig med @mayadroem på instagram, hvis du laver mine opskrifter, det vil jeg glæde mig til at se 🙂 ..

Sunde Romkugler
(6 stk)
125 g dadler
3-4 tsk romessens (disse varierer meget i styrke, så start evt. med halvdelen)
20 g kokosolie
1 tsk vanillepulver
2 spsk kakaopulver
1 spsk sukrin
Saften fra en appelsin
Skallen fra en halv økologisk appelsin
ca. 75-100 g mandelmel
Krymmel eller lign.

✺ Start med at tage stenene ud af dadlerne.
✺ Blend dadler, romessens, kokosolie, vanillepulver, kakaopulver, sukrin, appelsinsaft og appelsinskal.
✺Tilsæt mandelmel lidt af gangen. Konsistensen må også gerne være lidt blød.
✺Sæt massen på køl, for så bliver det mere hårdt (grundet kokosolien). Tag den ud efter ca. 60 min.
✺ Tril kuglerne i krymmel eller fx. mandler, kokos eller andet. Opbevar på køl.

Maya

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grov grønsagstærte med kylling