#Work-life balance

3 danske podcast om træning og sundhed

untitled-4

Podcast bølgen har for alvor ramt os, og på det sidste er der især startet flere sundhedsrelaterede podcast, som jeg vil tippe jer om i dag. Jeg elsker, at høre podcast når jeg træner, gør rent eller under transport. På den måde kan jeg “udnytte” tiden til at blive klogere – eller det kan sætte nogle tanker igang om min egen sundhed. Du skal blot hente Podcast app’en, og så kan du gå igang med at lytte. Jeg vil lige lave en hurtig opsummering af de bedste danske podcast om sundhed. Jeg håber at der kommer mange flere til. I må endelig tippe om flere gode sunde podcast’ i kommentarfeltet.

Podcast om træning og sundhed 

Fitness M/K: Bag podcastet som sendes på radio 24 er Anders Nedergaard Aka Dr. Muskel. Her tages der mange forskellige emner om omkring sundhed, men i særdeleshed træning. Anders har hver uge en gæst i studiet, for at kunne dykke nærmere i et specifikt emne. Der er blandt andet udsendelser om træningsprogrammer, gener, fitnesshistorien, crossfit, løb osv. Jeg elsker variationen, og udsendelserne går altid meget i dybden. Det kan blive lidt nørdet indimellem, men jeg føler virkelig at jeg lærer noget. Jeg omtalte podcastet i et helt indlæg: her. Lyt til det her. 

Detox din hjerne: Jeg har høje forventninger til dette nystartede podcast med Morten Elsøe og Anne Gaardmand. Programmet har til hensigt at udrense dit sind for usunde usandheder om sundhed. Deres udsendelsers formål er derfor at punktere myter om træning, ernæring og vægttab. Første udsendelse handler om myten om at kulhydrater feder, hvilket er en myte jeg synes bliver fint “aflivet”. Fagligheden er i fokus – og jeg er sikker på, at der kommer en masse spændende podcast hos dem.  Lyt til det her. 

Fitliving: Sundheds magasinet Fitliving har opstaret deres eget podcast med chef redaktør Sara Jin Smidt i spidsen. Fokus er på at debatere sundheds tendenser og myter. Der er inviteret flere forskellige gæster i studiet blandt andet Marie Louise Cramer, Anders Nedergaard mfl. Indtil videre er der blandt andet afsnit om #slankekure, #kvindekroppen og #løb. Jeg har endnu ikke selv hørt så meget af dette podcast, men det skulle selvfølgelig med i denne oversigt. Lyt til det her.

Maya

   

3 kommentarer

 • Hej Maya, tak for indlægget! hvilken podcast-app bruger du?

  Venligst Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Bare den der hedder podcast til iphone:) den ligger på telefonen i forvejen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Maya

  Prøv at høre Tanketid – med Morten Svane og Jacob Beerman. De laver også en virkelig spændende sundhedsfaglig podcast 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Work-life balance