Nike, nike, nike

Mit basislager til sundere opskrifter

untitled-5

Jeg får indimellem spørgsmål til, hvilke produkter jeg bruger i mine opskrifter. Derfor har jeg samlet en lille guide med de produkter, som jeg bruger. Jeg bruger gerne Urtekrams økologiske produkter, men der er også andet i min “bageskuffe”. Jeg synes, at dette er et godt basislager. Når man har dette kan man stort set altid lige bixe en kage eller andet lækkert sammen. Selvom det kan være lidt dyrt , hvis man skal lave alle indkøbene på en gang, så holder produkterne altså meget længe. Der findes også mere budgetvenlige udgaver af noget af det:).. Når man har disse ting, så kan man lave de fleste af mine opskrifter.

Fuldkornsmajsmel:  Jeg bruger ofte fuldkornsmajsmel, fordi det har et højt indhold af fibre. Det kan bruges til at lave lækre majspandekager, som man kan bruge til tortilla’s, men det kan også bruges til meget andet. Jeg bruger det gerne i forskellige kager, da det har en meget mild og neutral smag. Det er naturligt glutenfrit.  Køb det her.

Fuldkornsrismel:   Fuldkornsrismel er produceret af hele riskorn, hvilket giver maven noget at arbejde med, og en god mæthed. Rismelet består kun af naturlige ingredienser. Det har ligeledes en meget smagsneutral smag – og kan bruges til det meste. Jeg bruger det især i pandekager, kager og lign. Det er naturligt glutenfrit.  køb det her. 

Fiberhusk: Fiberhusk er et vandopløseligt fiberprodukt lavet af pulveriserede loppefrøskaller. Fiberhusk indeholder 85% kostfibre, hvilket er en god måde at øge fiberindeholdet på i sit bagværk. Kostfibre er godt for fordøjelsen – og giver en god mæthed. Rent praktisk suger fiberhusk meget væske, hvilket betyder at man kan bruge mindre mel i en opskrift. Jeg bruger det i de fleste sunde kager – og så er det lækkert i en æggewrap, da det giver en svampet konsistens.  Køb det her.

Kokosolie:  Denne kokosolie er min favorit, fordi en har en mild smag af kokos. Jeg bruger det både til stegning og bagning. Kokosolie har den fordel at det skifter konsistens efter temperatur, det betyder at når det er koldt er det meget hårdt, men jo varmere desto mere flydende. Derfor er det fordelagtigt i fx. dadelkugler eller sunde romkugler, fordi det gør dem kolde og faste når man tager dem ud fra køl, men de smelter nærmest på tungen, når man spiser dem. Køb det her. 

Sukrin: Er et naturligt sødemiddel uden kalorier. Sukrin er derfor et alternativ til sukker, hvis man gerne vil skære lidt ned på sukkerforbruget. Jeg bruger sukrin i mange af mine sunde kager, for at få et lavere indhold af sukker og kalorier. Er køb det her. 

Mandelmel: Mandelmel består af fintmalede afskallede mandler. Dette er en fedtreduceret udgave, hvor man har fjernet noget af fedtet fra mandlerne, for at gøre den nemmere at bage med. Jeg bruger dog også almindelig mandelemel, men denne er nem at arbejde med fordi den er meget “fin”. Mandler indeholder sunde fedtsyrer.   Jeg bruger mandelmel til kager, pandekager osv.  Mandelmel er naturligt glutenfrit.  Køb det her. 

Peanutbutter: Peanutbutter består af jordnødder.  Jeg bruger det især til at putte på brød eller knækbrød. Det er også virkelig lækkert i dadelkager og lign.  Køb det her.

Kanel: Kanel er nok det krydderi jeg bruger mest til den sunde bagning. Det har en sød og dejlig smag. Det kan især bruges til pandekager og kager. Denne variant har meget smag! Køb det her. 

Vaniljepulver: Dette krydderi bruger jeg også nærmest altid. Vanilje pulver er vanilje uden tilsat sukker, og altså ligesom vaniljestænger. Derfor er det sundere end supermarkedets vanillesukker. Køb det her. 

Chiafrø: De små frø har et højt indhold af sunde fedtsyrer og kostfibre. Jeg bruger de små powerfrø i smoothies eller som chiagrød, hvor jeg blander chiafrø med yoghurt og havregryn og sætter det på køl natten over. Køb dem her. 

Kakao:  Kakao er uundværligt. Jeg bruger  det til dadelkugler og chokoladekager. Jeg bruger gerne denne som er en smule fedtreduceret og kraftig i smagen. Køb den her.

Gode webshops
www.nu3.dk
www.helsebixen.dk
www.helsehelse.dk
www.Bodylab.dk 

Maya

Indlægget indeholder affiliate-links.  

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nike, nike, nike