Jeg træner, selvom jeg er på ferie!

EF sprogrejser

18767211_10155188936956745_2113273304_o
 Sponsoreret af EF sprogkurser i udlandet
BESTIL BROCHURE OM EF: HER. 

Jeg har nu været i Barcelona i mere end en uge – og på lørdag går turen allerede hjem. På den ene side er tiden gået enormt stærkt hernede, men samtidig synes jeg også at jeg har oplevet enormt meget. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg stadig har nogle dage til at nyde Barcelona.

Det var en meget spontan beslutning, at vælge at tage 2 uger på et Sprogkursus i et andet land som voksen,  men jeg tænkte at det var enormt langt tid siden at jeg havde givet mig selv en udfordring. – At rejse til Spanien på egen hånd var virkelig grænseoverskridende, men jeg har på ingen måde fortrudt dét – og tror at det var lige det jeg havde brug for.

Jeg føler mig SÅ godt tilpas og hjemme her i Barcelona, og jeg kan ikke lade være med at drømme om at flytte hertil. Det er i hvert fald første gang i lang tid, at jeg har følt mig så glad, helt inde i hjertet. Jeg kan mærke, at det i hvert fald er en tanke som jeg skal lege lidt med. Jeg synes bare der er har været nogle tegn, som peger i den retning.  Jeg læste blandt andet mit horoskop i dag, det er ellers ikke noget jeg normalt gør – eller tror på. Der stod at jeg ville på tage på ture ud i det blå, og at jeg havde godt af luftforandring , hvilket ville tilfredsstillet min stærke trang til at se nye horisonter (…). Det er spændende, hvor de her drømme og tanker fører mig hen. Et stort skridt på vejen er i hvert fald at lære spansk – og det er jeg godt igang med her i Barcelona.

I sidste uge lærte jeg en masse grundlæggende om sproget. Jeg lærte også, hvordan jeg præsenterer mig selv og fører korte samtaler. Det går stadig virkelig godt, selvom alt undervisningen foregår på spansk. Lærerne er specielt uddannede til at undervise folk, som ikke taler spansk i forvejen.
Undervisningen er anderledes fra Danmark ved at timerne er 80 minutter, men så har man ikke lige så mange lektioner. Derudover er de virkelig virkelig gode til at gøre undervisningen sjov og afvekslende. Vi bruger både ipads, computer og laver forskellige lege i undervisningen. Når jeg er der er jeg bare SÅ koncentreret – og fokuserer 100% på at få så meget med som muligt. Det gode er at vi i klassen alle er på det samme niveau (begynder), så vi er alle sammen i den samme båd. Man føler sig derfor helt tryg – og der er ikke nogen der griner af én selvom ens udtale ikke lige er helt rigtigt. Det er virkelig svært for mig at få de rigtige lyde ud af min mund, som fx. at J skal udtales nærmere som R. Fx. Jalapeños – er mere udtalt som”Rrrralapenjos”.

Foruden alt det faglige er der også meget socialt ved at være på en Sprogskole – og dette har også været en udfordring for mig. Jeg har normalt brug for meget Maya-tid, hvor jeg kan være alene. Hernede har jeg dog slet ikke haft lige så meget behov for det som derhjemme, hvilket er lidt mærkeligt. Jeg har fået virkelig mange nye bekendtskaber – og så har jeg været en del sammen med Hollandske Jessie. Selvom der kun er gået én uge, så har vi allerede talt om at jeg kan besøge hende, når hun flytter til Barcelona.
Derudover er søde Caroline også hernede, som også er blogger – vi havde kun mødt hinanden nogle gange i Danmark, men hernede er vi bare kommet så tæt på hinanden, det er virkelig skønt.
p1070913
Jeg synes generelt vi er en rigtig god gruppe og folk er virkelig åbne for at lære hinanden at kende. Skolen sørger også for at arrangere udflugter, hvor man kommer hinanden lidt tættere. Jeg har blandt andet været på en udflugt til Tarragona og til La Sagrada Familia. Det er to steder, som jeg i hvert fald godt kan anbefale. Tarragona ligger dog et stykke fra Barcelona – og det er nok også mest et sted for dig, hvis du interesserer dig for romersk arkitektur 🙂 ..

Tarragona er en by ca. 90 km fra Barcelona. I byen kan man se resterne af bygninger fra romertiden, som altså er mere end 2000 år gamle. Vi så blandt andet det romerske amphiteater, Cirk Roma, hvor man dengang holdte væddeløb og  Katedral Santa Maria. Tarragona er på Unesco’s verdensarvs liste og er en rigtig fin oplevelse.  Vi gik rundt i den hyggelige by i et par timer, som er virkelig autentisk og flot – især med udsigten over vandet. Derefter medbragte vi sandwiches til den lækre strand, hvor vi brugte resten af eftermiddagen.

BESTIL BROCHURE OM EF: HER. 
p1080025
p1080017
p1080057
La sagrada Familia er Spaniens mest besøgte turist attraktion. Det er Gaudi’s mesterværk, som endnu ikke er færdigt. Gaudi døde i 1926 og mange mener at de forsøger at få kirken færdig til 2026, som så er hundrede år efter hans død. Jeg havde ellers håbet, at det ville stå færdigt i år, da det er 7 år siden jeg sidst besøgte stedet, men jeg kunne godt se at der var sket noget på de år. Jeg skal helt sikkert tilbage til Barcelona når kirken en dag står færdigt. Det er et must see i Barcelona. Jeg får altid sådan en speciel følelse i kroppen, når jeg kommer ind i en kirke, og denne er den flotte jeg har besøgt. 
p1070848

p1070921

I mit næste indlæg vil jeg komme med mine rejsetips til Barcelona. Så det kan i også glæde jer til. 🙂
BESTIL BROCHURE OM EF: HER. 

skaermbillede-2017-05-08-kl-11-20-28
Jeg kan virkelig anbefale dig, at tage på et sprogkursus. EF har 40 destinationer med 7 forskellige sprog.
Koden “EFMAYA” giver dig 15 % på kursusprisen hos EF DANMARK ved min. 3 ugers sprogkursus, ved kursusstart senest d. 25. september 2017.
Mere information: Pris Tilbudbrochure, facebook, Hjemmeside. 
Maya

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg træner, selvom jeg er på ferie!