Sådan mærker jeg, at jeg er "særlig sensitiv"

Rejseguide til Barcelona & kursus i spansk!

untitled-4Sponsoreret af EF Sprogkurser i udlandet
(BESTIL EN BROCHURE: HER.)

I går kom jeg igen hjem til Aarhus. Det har været 2 fantastiske uge med EF-Danmark, hvor jeg har taget et intensivt sprogkursus i spansk.  Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor meget jeg rent faktisk har lært på så kort tid. Jeg synes virkelig, at lærerne her på stedet er fantasiske. Selvom de snakker spansk 95% af tiden, så føler jeg virkelig at jeg forstår når de forklarer i undervisningen. Jeg kørte også med bus forleden, og pludseligt kunne jeg forstå hvad en samtale mellem to fremmede handlede om. Jeg synes virkelig det er imponerende at man på bare 2 uger, kan få så stor forståelse for sproget. Jeg er selvfølgelig ikke i mål endnu, og vil virkelig gerne fortsætte spansk undervisningen derhjemme. Jeg skal lige finde ud af, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre. Jeg har fundet nogle app’s, hvor man kan træne lidt fx. duolinco. Jeg drømmer også om, at tage endnu et sprogkursus med EF Danmark i et andet spansktalende land. Spansk er det 2. mest talte sprog på verdensplan, så derfor kan man komme virkelig langt med det sprog. Jeg er faktisk virkelig overrasket over, hvor mange der ikke taler engelsk her i Barcelona.
Jeg har også oplevet at alle bliver sååå glade, når man prøver at snakke lidt spansk, fx når man skal bestille mad. De her 2 uger er bare gået over alt forventning generelt. Jeg har bare haft det så godt hernede. Jeg kan virkelig anbefale jer, at tage af sted med EF-danmark, hvis i ønsker at lære et nyt sprog. Det har været godt at lære det så intensivt. Du kan i hvert fald starte med at bestille en brochure eller ringe til dem, hvis du ønsker mere information.
Jeg kan godt have svært ved at åbne mig for nye mennesker, men det har slet ikke været så grænseoverskridende som jeg nogengange synes det kan være. Jeg synes at alle var virkelig open minded, og jeg fik en virkelig god veninde i Holland, som jeg allerede har planlagt at besøge!
Jeg er jo særlig sensitiv, og det har været en stor mundfuld med de mange nye indtryk, især i starten. Jeg synes dog, at jeg har været rigtig god til at finde en balance mellem at være sammen med andre, men også sige til når jeg havde brug for alene tid. Jeg er klart blevet klogere på mig selv, og hvem jeg egentligt er. Jeg tror der kan være noget om at mange fede oplevelser ligger iiiige ude for ens komfortzone. Så hvis du kunne tænke dig, at lærer et nyt sprog i et andet land – og få en oplevelse for livet, så tag afsted! <3 

skaermbillede-2017-05-08-kl-11-20-28 Jeg kan virkelig anbefale dig, at tage på et sprogkursus. EF har 40 destinationer med 7 forskellige sprog.
Koden “EFMAYA” giver dig 15 % på kursusprisen hos EF DANMARK ved min. 3 ugers sprogkursus, ved kursusstart senest d. 25. september 2017.
Mere information: Pris Tilbud   eller BESTIL EN BROCHURE: HER.  

BARCELONA GUIDE
La Ramla: Det er selvfølgelig obligatorisk at besøge den dekorative La Rambla som er den populære gade i Barcelona. Udover selve gaden, så har den enormt mange spændende sidegader, hvor der ligger mange fine butikker i det gotiske kvarter. (Pas på lommetyve :)..)
I skal selvfølgelig også se Gaudis Hus.
p1070956

La Boqueria Mercat: Det er et absolut must, at besøge det store marked på La Rambla. Det kan være lidt svært at finde, men det ligger på højre side, når man kommer oppe fra Plaza Catalunja. På markedet kan man købe alt, hvad hjertet begærer af frugt, grønt, smoothies, nødder, fisk mm. Frugten kan købes i praktiske bøtter, så det er nemt at tage med. Et tip er at gå lidt længere ind på markedet, fordi det er dyrest der hvor man kommer ind. 
p1070531 p1070547
p1070544

Spise Tapas & Paella: Det er obligatorisk at spise de spanske retter paella og tapas. Jeg spiste virkelig lækker tapas flere gange. Jeg bestiller altid blandt andet de små grønne peberfrugter, brød med tomat, chorizo, spansk skinke, kartofler mm. Det er generelt meget spansk bare at bestille en masse mad – og så dele det. Man tænker ikke så meget på om det er forretter eller hovedretter. Jeg har desværre ikke et billede af noget af det Tapas jeg spiste 🙁 ..
Jeg vil også gerne anbefale restauranten Shoko – som ligger ved stranden. Her spiste vi den lækreste wok med kylling – og delte et par flasker vin, inden vi gik i byen samme sted om aftenen. Det er det gode ved at spise så sent! 🙂
p1010014

Nyd en udendørs frokost: Der er flere fine grønne områder i Barcelona. Tag fx en tur i Park Güell, Turo Park eller Parc de la ciutadella (på billedet).
p1080196
Cykeltur:  Vi var på en cykel tur med skolen, som arrangerer en masse udflugter mens man er her. Det var super fedt, at cykle rundt i Barcelona – og vi fik set en hel masse. Generelt fungerer Barcelona rigtig fint at cykle i, men især området nede ved stranden, havnen og Park de la ciutadella var rigtig fint. Det var dejligt at få lidt vind i håret – og sol mens man cyklede rundt. Du kan leje cykler alle steder 🙂 .. 
p1080177
p1080168
p1080251
(På cykler gennem Arc de triomphe.. )

La Sagrada Familia: Du skal selvfølgelig se Gaudi’s mesterværk, som er spaniens mest besøgte turist attraktion. Gaudi døde i 1926 og mange mener at de forsøger at få kirken færdig til 2026, som så er hundrede år efter hans død. Jeg skal helt sikkert tilbage til Barcelona når kirken en dag står færdigt. Det er et must see i Barcelona. 
p1070921
p1070848

Strand:  Stranden Barceloneta beach ligger utrolig centralt, hvilket er noget af det mest fantastiske ved Barcelona. Jeg vil dog anbefale dig at du går ca. 10 min længere hen til venstre, hvor det ikke er helt så tæt befolket. (Tip: søg på restauranten Aqua – det er den restaurant der)
image1

Fitness: Hvis du vil træne mens du er i Barcelona, så kan jeg anbefale kæden DIR, som er virkelig luksus. Det koster ca. 66 euro for en måned – og ellers kan du betale pr. gang til ca. 13 euro. Derudover findes der en stor kæde der hedder Anytime fitness. Der er også gode muligheder for udendørs træning, fx. ved stranden ved Balcenetta. 

Indkøb: Hvis du selv skal handle ind til dine måltider, så vil jeg anbefale dig at tage i Mercadona, som er et viiiirkelig stort supermarked, hvor alt er super frisk – og varerne står snor lige. Det er også billigere end de små butikker/kiosker.
18767211_10155188936956745_2113273304_o

Jeres bedste tips til Barcelona
Jeg har modtaget utrolig mange tips fra jer på instagram, tusinde tak! Jeg har desværre ikke nået det hele, men jeg vil rigtig gerne give disse tips til Barcelona videre til jer. Jeg er i hvert fald nødt til at komme tilbage til Barcelona, så jeg kan prøve nogle af disse steder: 

Oplevelser:
Springvandet – Font Magica
Skinke Museum
Chokolade museum
Camp Nou
Montjuic bjerget (hvor er virkelig fin udsigt)
Park Güell (der har jeg også været tidligere, og det er virkelig fint!)

Mad & Drikke 
Food tour med secret food tours
Teresa Carles
Brunch & Cake
Travel & Cake
Green & Berry (brunch og kager)
Hammock (man sidder og spiser i små hængekøjer)
Alsur Cafe (salater & vafler)
Flax & Kale
Surfhouse (ved stranden)
Sensi tapas og Sensi Tapas Gourmet  (tapas) (Mange har nævnt dette sted  – husk at bestille bord!)
Karlitos Barcelona (smoothie bowls mm. )
Cornelia & CO.
Bar cañete (tapas)
Vinitus (tapas)
Blai 9 (tapas)
Arguello 013 (tapas)
Ikibana (sushi med et twist)
El National (4-5 restauranter med hver deres tema)
1988 (rooftop – hvor man kan få drinks)
Majestic paseig gracia (drinks)
Boca Chicka (mad & drinks)

Maya

   

2 kommentarer

  • Lise

    Hej,
    Tak for et dejligt og brugbart indlæg – Det er helt perfekt, da jeg lige har bestilt sommerferie til Barcelona 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sådan mærker jeg, at jeg er "særlig sensitiv"