Sundere jordbærkoldskål og hjemmelavede kammerjunker

p1080681 p1080720
Det er først rigtigt sommer, når der kommer koldskål på bordet. Forleden lavede jeg denne lækre jordbær koldskål, som er en smule ernæringsforbedret, da den har et højere proteinindhold, da der er tilsat skyr. Derudover indeholder den ikke raffineret sukker, da der i stedet er brugt sukrin. Den smager stadig skønt og sommerligt. Hvis der er nogle opskrifter, som du ønsker at jeg skal lave en sundere version af, så må du endelig skrive en kommentar 🙂 .. 

Helsekost produkter til en god pris: her. 

Jordbærkoldskål 
5 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sukrin 
5 dl kærnemælk
130 skyr
2-3 tsk vanillepulver
skal fra en økologisk citron
180 g frosne jordbær

– Pisk æggeblommerne luftige. 
Tilsæt sukrin og pisk igen. 
Tilsæt kærnemælk og skyr. 
De frosne jordbær blendes, du kan evt. lade dem køle en anelse af inden.  
Smag til med vanillepulver og citron. 

Kammerjunker 
1 æg
2 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme 
2 tsk sukrin gold 
2 tsk olie
1 dl mælk
ca. 220 g speltmel
Bland alle ingredienser sammen pånær mel.
Tilsæt til sidst melet lidt af gangen.
Ælt “dejen” med hænderne. Den skal være lidt mere hård end en bolle dej.
Form små “boller” ca. 20-30 stk.  De må gerne være lidt flade. Kom dem på en bageplade med papir.
Bag ved 200 grader ca. 7 minutter.
Skær kammerjunkerne over og placer dem på bageristen igen. De skal have overdelene opad.
Bag ca. 15 minutter til de bliver lysebrune.
Lad dem køle af.

Topping: 
Skal fra Lime eller Citron (økologisk)
Jordbær
Kammerjunker
Frisk mynte

Helsekost produkter til en god pris: her. 
Maya

Indlægget indeholder reklamelinks.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.