Sund Chiagrød med rabarber

Spinatpandekager med oksekød og grønt

p1090016
p1080968p1080960

Spinatpandekager er noget jeg ofte spiser til både frokost og aftensmad, fordi der er så nemt og lækkert.  Jeg har virkelig en svaghed for pandekager…  Jeg har faktisk arbejdet i et PANDEKAGEHUS i 10 somre på Fanø, så jeg er nærmest ekspert.  Pandekagehuset findes endnu – og menukortet er stadig det samme. Jeg ville næsten give min højre arm for en nummer 6 med nutella lige nu! 🙂 ..  På menukortet fandt man også sunde pandekager med boghvedemel, som er en naturlig glutenfri meltype.  Disse pandekager er også lavet med boghvede – og så med majsmel. Pandekagerne er med spinat, fordi det giver dem en så fin farve. Fyldet er med oksekød og bønner, mums!  Dengang havde vi faktisk også en mexikansk pandekage på menukortet med kylling og cheddar – det kunne man også lave! 🙂 … Nå, ikke alt det snak… Nu skal i få opskriften!

  Spinatpandekager med oksekød
(4 personer) 
60 g spinat
3 økologiske æg
5 dl (laktosefri) mælk
0,5 tsk salt
100 g boghvedemel 
100g fuldkornsmajsmel 
1 spsk olie – eller lidt smeltet smør.
Olie til stegning.

Fyld: 
400 g oksekød 3-7%
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
1 ds. kidneybønner
Krydderier efter smag. Jeg brugte en god blanding af: oregano, karry, paprika, chiliflager og allround.
Salt & Peber

Tilbehør 
Spinat
2 peberfrugter (rød og gul)
100 g cherrytomater
Sukkerærter

– Hak spinat og æg i en minihakker – og kom det over i en skål.
– Pisk mælk og salt i.
Tilsæt melet lidt af gangen.
-Tilsæt olie eller smør (fedtstof i pandekagerne gør dem nemmere at vende)
– Fordel olie på panden og steg pandekagerne.
– I en gryde svitser du kød og løg i lidt fedtstof.
-Tilsæt tomatpure og hvidløg.
– Tilsæt til sidst kidneybønner og krydderier. Smag til med salt og peber.
– Fordel oksekød og grøntsager i pandekagerne 🙂

Maya

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund Chiagrød med rabarber