Gulerodssuppe med ristede kikærter

 dsc03945

Efteråret har sneget sig ind på os, og det er blevet tid til at lave en masse lækre supper.  Denne suppe passer lige til meatfree monday, da den er uden kød. Er der nogen af jer som er vegetarer eller blot undgår kød indimellem?..  Jeg spiser kød, men elsker også at have et par dage om ugen, hvor jeg spiser kikærter, bønner eller linser.  Jeg vil derfor gerne dele nogle flere opskrifter uden kød med jer også. Denne suppe er en af mine favoritter – og den kan varieres på mange forskellige måder.
I princippet kan det du bruger næsten alle grøntsager. Jeg synes suppe er bedst, hvis der er et sprødt element ovenpå!

Den yndige håndmodel er Julie Bruun – Hun laver også en masse skønne opskrifter! 

Gulerodssuppe
(2-3 personer)
1 spsk olie
1 løg
1 tsk chiliflager
1 tsk karry
1 tsk paprika
5 gulerødder
2 kartofler
1 rød peberfrugt
5 dl vand
1 grøntsagsboullion
1 ds. kokosmælk
Saft fra 1 citron
Salt og peber
Frisk timian

Ristede kikærter
1 ds. kikærter
2 tsk olie
krydderier efter eget ønske. Jeg brugte en kombination af spidskommen, karry, paprika og chiliflager.

Start med at svitse fintsnittet løg i olie i en gryde – og tilsæt krydderierne.
Skær gulerødder, kartofler og peberfrugt i mindre stykker. ca 2×2 cm og kom dem i gryden.
Tilsæt vand og grøntsagsboullion. Lad det simre til grøntsagerne er møre. ca. 10-15 min
Blend suppen med en stavblender.
Tilsæt kokosmælk og citronsaft og lad det simre 5 minutter.
Smag til med salt og peber.
De ristede kikærter laves ved at dræne dem for vand, og derefter riste dem på en pande med olie og krydderier. De må gerne blive sprøde.
Server suppen med ristede kikærter og frisk timian – og eventuelt et stykke brød til.
dsc03947

Maya

2 Comments
  1. Den ser vild lækker ud 🙂 Jeg prøver at spise mindre kød, så det vil være skønt med flere af denne type opskrifter!

    1. Dejligt at høre 🙂 Der kommer en kartoffelsuppe op en af dagene – med parmaskinke.. men den kan jo nemt undlades 🙂
      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published.