Jeg er begyndt, at gå mere ud

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner

p1100325p1100329

Meat-free monday. I dag får i opskriften på en lækker suppe med hokkaido græskar. Hokkaidogræskaret indeholder blot 20 kalorier pr. 100 g – og er altså meget kaloriefattigt. Det har en sød og skøn smag, som minder en smule om sweetpotato. Jeg elsker at lave hokkaidofritter – eller bruge det i gryderetter. Jeg bruger det dog oftest til hokkaidosuppe. Mums!  Græskaret er i sæson netop nu – og koster ikke meget mere end 15-20 kroner. Hvis du bor i Aarhus, vil jeg gerne tippe om at man på Ingerslev marked ofte kan få nogle meget store til blot 20kr 🙂 ..

Hokkaidosuppe 
1 spsk olie
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk karry
1 tsk paprika
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk chiliflager
1 hokkaido (ca. 800 g)
2 gulerødder
1 liter vand
1 boullion fx. grøntsags
Salt og peber

Ristede græskarkerner 
Græskarkerner
Olie

Topping
Græskarkerner
Persille
Chiliflager
Evt. yoghurt

Start med at svitse løg og hvidløg i olie sammen med krydderier.
Skyl hokkaido græskaret grundigt – og skrub det evt. med en børste.
Halvver græskaret og tag kernerne ud. (De kerner skal bare smides ud).
Skær græskaret i tern ca. 2-3 cm.
Skræl gulerødderne og skær  i skiver.
Kom græskar og gulerødder op i gryden og dæk det med vand (ca. 1liter).
Tilsæt boullion.
Lad grøntsagerne koge til de er helt møre. ca. 20 minutter.
Hæld en smule af vandet fra. Du kan evt. tage en del væske fra, som du så kan tilsætte igen til du får den ønskede konsistens.
Blend suppen med en stavblender
Lad suppen simre 5-10 min.
Smag til med salt og peber.
Rist græskarkerne på panden.
Pynt suppen med græskarkerner, persille, chiliflager og evt. en klat yoghurt.

Maya

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er begyndt, at gå mere ud