Sunde godmorgen vafler

Sund gulerodskage med frosting

p1100647p1100618

Her kommer en skøn gulerodskage til efterårsferien. Jeg lavede denne kage en dag, hvor jeg var hjemme hos Julie, vi er begyndt at have nogle blog-dage, hvor vi laver opskrifter eller arbejder foran computeren. Det er vildt hyggeligt – og så er der altid massere af mad man kan smage på, mums! Denne kage faldt også i god jord hos Julie – og det er jo altid dejligt. Hvis jeg selv skal sige dét, så er det virkelig også en af de bedste kager jeg har lavet. Næste gang vil jeg prøve med endnu flere gulerødder – for det synes jeg godt den kan bære, selvfølgelig med lidt ekstra mel også. Det kan du måske prøve?

Sund gulerodskage
4 gulerødder (ca. 250 g)
20 dadler uden sten
3 æg
1 tsk vanillepulver
2 tsk bagepulver
0,5 tsk kardemomme
2 tsk kanel
200 g fuldkornsmajsmel 

Topping:
200 g flødeost (evt. laktosefri friskost)
Skallen fra 1/2 citron og en 1/2 lime
Saften fra 1/2 citron
1 tsk vanillepulver
Pynt: limeskal, citronskal, lidt revet gulerod og hakkede hasselnødder.

Start med at skrælle gulerødderne.
Riv gulerødder på et rivejern – eller put dem blot i foodprocessoren.
Blend dadler og æg
Tilsæt de tørre ingredienser og gulerødderne.
Kom dejen i en springform ca. 20 cm i diameter (evt med bagepapir)
Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen køle lidt af.
Bland flødeost, citrusfrugter og vanille sammen og fordel det ovenpå kagen.
Pynt med citrusfrugter, gulerødder og hakkede hasselnødder.

dsc04078

Maya

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde godmorgen vafler