Chicken tikka masala

Vegetarisk gryderet med kikærter

vegetar1
vegetar3
vegetar4 Her kommer en opskrift til “meetfree-monday” – hvis det er et koncept, som nogle af jer bruger. Jeg spiser masser af kikærter og bønner, og derfor vil jeg prøve at dele flere opskrifter uden kød med jer! 🙂 .. Denne opskrift er en, som jeg rigtig ofte laver i forskellige variationer. Jeg elsker kombinationen af den lidt fede kokosmælk og den friske lime. Kikærterne indeholder godt med protein, så derfor mætter retten godt, selvom der ikke er kød!  🙂

Vegetarisk gryderet
(2 personer)
1 spsk olie
2 rødløg
1 rød chili
2 forårsløg
1 lille stykke ingefær
2 tsk karry
1 tsk tørret chili (kan undlades)
1 tsk allround
200 g hokkaidogræskar (eller sweet potato)
1 peberfrugt
1 ds. kokosmælk (400g)
100 g spinat
1 dl vand
Saften fra en halv/hel lime
Salt og peber

Tilbehør: 
1 ds. kikærter (400 g)
Olie til stegning
Krydderier: Fx. karry, paprika, spidskommen, salt og peber.
Ris

Start med at svitse løg, chili, forårsløg og ingefær sammen med krydderierne
Tilsæt græskar i tern – og fintsnittet peberfrugt.  Lad det stege 5-10 minutter, mens du rører.
Tilsæt kokosmælk, spinat og vand.  Lad det simre 10 minutter.
Tilsæt limesaft og salt & peber.
Kog ris efter anvisningen.
Kikærterne drænes og skylles.
Svits kikærterne på en pande med olie og krydderier til de er sprøde.
Server retten med ris og kikærter – og pres lidt frisk lime over. Drys evt. med forårsløg eller krydderurt – og evt. chili, hvis man godt kan lide det stærke! 🙂

Maya
Mere inspiration til aftensmaden? – Klik: Her. vegetar2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken tikka masala