Vintersalat med rødbede

Mørbradgryde med sellerimos & julemedister med skøn grønkålssalat

befunky-collageskaermbillede-2017-11-21-kl-13-41-24
Inden jeg tog afsted til Lanzarote holdte jeg et bloggerevent sammen med Julie. Vi havde inviteret Mette, Johanne, Trine og Helene til en hyggelig dag med god mad. Vi serverede juleinspirerede opskrifter med kød fra FRILAND ØKOLOGI.
FRILAND ØKOLOGI er et økologisk mærke med okse- og grisekød, hvor dyrevelfærd og økologi er i fokus. Hos FRILAND ØKOLOGI er der fokus på ordet “FRI”: At grisene fødes på græsmarker i den FRI og åbne natur hos landmændene, At dyrene kan græsse FRIt i sommermånederne – og at de altid kan få FRIsk luft.

For mig får FRI -mig til at tænke på frihed. Som selvstændig føler jeg virkelig at jeg har en helt anderledes Frihed i livet, end dengang jeg havde et fast arbejde. Jeg har selv frie rammer over min tid – og det giver mig en fleksibilitet i hverdagen. Jeg kan selv bestemme, hvornår jeg vil møde på arbejde og hvornår jeg vil holde fri. Jeg er fri til at tage en pause midt på dagen – og fx. tage i Fitnesscenteret som på mange måder er mit frirum. 

I dag vil jeg dele de 2 opskrifter som var mit bidrag: Mørbradgryde med sellerimos og julemedister med grønkålssalat. Julie lavede en pastaret med kødboller og en rødkålssalat med mørbrad, som I kan finde på hendes blog. 

skaermbillede-2017-11-30-kl-10-35-53
p1120285
Mørbradgryde
(ca 6-8 personer)
1 pakke bacon
1 pakke coctailpølser
2 svinemørbrad fra FRILAND ØKOLOGI
2 løg
1 fed hvidløg (evt. mere!)
1-2 peberfrugter
3 gulerødder
100 g champignoner
1 tsk paprika
0,5 tsk chili
1 dåse tomatpure
250 g tomater
2 dåser hakket tomat
5-10 lauerbærblade
En håndfuld frisk timian
salt og peber
Evt. sovsekulør
Frisk timian til pynt.

Start med at svitse bacon – og kom den op på en tallerken.
Svits pølserne og tag dem op. De skal helst ikke springe.
Afpuds mørbraden og skær dem i skiver. Brun mørbraden af og tag det op på en tallerken.
Svits løg, hvidløg, peberfrugt og champignon og krydderier.
Tilsæt tomatpuré og tomater.
Tilsæt hakkede gulerødder, hakket tomat, lauerbærblade og frisk timian
Kom mørbraden tilbage i gryden og lad det simre 10-20 minutter.
Kom evt. sovsekulør i.
Smag til med salt og peber.
Kom bacon og pølser tilbage i retten.
Drys med frisk timian
p1120366p1120382Sellerimos
1 knoldselleri
5-600 g kartofler
Vand til at koge
Salt
Smør
Evt. lidt fløde
Frisk persille

Skræl selleri og kartofler.
Skær selleri og kartofler i stykker ca. 2-3 cm.
Kom grøntsagerne i en gryde og hæld vand i til det dækker.
Kog i 30-40 minutter til stykkerne er møre.
Hæld vandet fra.
Mos karofler og selleri – evt. med en stavblender.
Tilsæt smør og fløde til du har den ønskede konsistens.
Smag til med salt.
Drys med frisk persille.

skaermbillede-2017-11-30-kl-10-33-28
p1120511
Julemedister
En pakke med julemedister fra FRILAND ØKOLOGI
Lidt grønt drys
evt. lidt granatæble/brombær

Medisteren brunes på panden ca. 2 min på hver side i smør/olie
Steges herefter steges den ca. 12 minutter. Vend den gerne ofte.

p1120460 p1120477

Grønkålssalat 
ca. 200 g grønkål
1 granatæble
2 Bolsjebeder
1-2 avocado
2 grapefrugter
Brombær
Pecannødder
Honing
Lidt smør
“Dressing”: Citron saft og honning.

Snit grønkålen og “masser” det lidt så det frigiver lidt væske.
Skræl rødbeden – og skær den i tynde skiver.
Tag kernerne ud af granatæble og drys på.
Skær avocado i skiver.
Rist nødderne med honning og smør. lad dem køle lidt af før du kommer dem ovenpå salaten.
Kom brombær ovenpå.
Hæld citron og acaciehonning over.
p1120518
p1120487
Maya

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintersalat med rødbede