Sund squashkage med topping

Hvorfor har du ikke en kæreste?

img_8088Slå om-Kjole /Øreringe (sølv) 

“Hvorfor har du ikke en kæreste?”: Det er et spørgsmål som mange singler nok får stillet i tide og utide..  Spørgsmålet sætter mig altid i en lidt akavet position, for hvad skal man egentligt svare? .. Altså: fordi jeg ikke har fundet den rigtige endnu, vel? …

Måske kunne jeg komme med  dybdegående analyse på min singlestatus, men i virkeligheden handler det vel om at jeg simpelthen ikke har mødt ham endnu. Jeg vil gerne have en kæreste ja, men ikke hvilken som helst kæreste. Jeg fylder 28 i år – og jeg vil derfor have en kæreste med fremtidsperspektiv. Jeg vil ikke sige, at jeg aktivt søger en kæreste – men jeg prøver at forholde mig åbensindet overfor muligheden. Jeg er nok nået dertil, hvor jeg i hvert fald helst kun dater mænd med indhold og potentiale – og ikke spilder tiden på ligegyldige tinderdates.

Jeg har været single i 1,5 år nu – efter et forlist forhold, som varede i 4 år – og at komme sig over dén slags tager også en rum tid. Vores brud var, hvad man kan kalde ukompliceret, men for mig har det alligevel taget tid at være klar, til at forholde sig til en ny mand. Jeg begik nok også den fejl, at jeg begyndte at date før jeg egentligt var klar til dét..?

Jeg tror, at det første mange gør når de bliver single er at afsøge markedet og gå på fx. tinder som jeg selv gjorde. På Tinder søgte jeg i hvert fald bekræftelsen – og den fik jeg når et venstre swipe førte til et match – eller jeg på anden måde fik opmærksomhed.
I virkeligheden tror jeg dog, at det for mig – (og mange andre?)  havde været bedre at vente lidt og i første omgang spørge mig selv: Hvem er jeg, når jeg ikke er i et forhold?.. – Og hvad søger jeg egentligt?  ..
….
Jeg hører ofte: “Du må da være ekstremt kræsen!?” – Ja, måske er jeg kræsen, fordi jeg ikke bare tager den første – den bedste. . At være kræsen er vel ikke nødvendigvis en dårlig ting? Jeg vil da finde dén kæreste, som er den rigtige for mig – og ham venter jeg gerne på. Jeg tror ikke, at man kan forcere kærligheden. Man kan ikke presse kærligheden ind i noget, hvis den ikke er der. Så kan det altså se nok så godt ud på “papiret”.  Når forelskelsen rammer, så skal det altså kunne mærkes i hver en celle.

Jeg tror de fleste drømmer om at ens kommende kæreste skal være – eller se ud på en bestemt måde. Jeg tror også at jeg har nogle forestillinger, men jeg ved også godt at når han står der – så er det sikkert noget andet end det jeg havde forestillet mig.
Jeg drømmer om at finde en mand, hvor vi deler samme værdier, en mand som er familiemenneske, en mand som går op i sundhed – og træning. Men vigtigst; at han kan få mig til grine så meget at jeg får mavekramper – og får mig til at føle mig glad og tryg…
Men helt ærligt, så mister jeg indimellem troen på om den mand findes?  Jeg ved ikke om jeg bare har ledt de forkerte steder? Mødt de forkerte mænd? – Eller om det bare skyldes dårlig timing?  Tid og sted ? ..

 Så ja – jeg har stadig ikke en kæreste.. Og som næsten den eneste single i “venindeflokken” – så bliver man jo konstant mindet om dét. Alligevel har jeg det altså helt okay med at det er et vilkår lige nu. Jeg nyder at kunne være hundrede procent egoistisk – og ikke skulle tage hensyn til nogen andre…. Jeg ved i hvert fald, at jeg endnu ikke har mødt én hvor det har føltes rigtigt helt ind i hjertekulen. Vi får se, hvad fremtiden bringer. <3 Maya

16 kommentarer

 • Jane

  Hej Maya

  Tusind tak for det her indlæg, det er bestemt noget jeg godt kan relaterer til. Jeg har også været single i ca. Lige så lang tid som dig og var også et i 5 årigt forhold og det var sgu hårdt for mig ik at være sammen længere, derfor er rart at vide at man ik er alene i kampen, for ligesom dig så venter jeg også gerne på “the one” hvis han da findes derude. Det vigtigste er bare at man ik mister håbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Jane.
   Jeg læste engang noget med at det tog den halve tid, af det som forholdet varede, før man var klar til en ny kærlighedsrelation.
   Så efter mit forhold på 4 år – er det helt okay at der går 2 år før jeg igen involverer mig. Så jeg håber min drømmemand kommer til sommer! hehe 🙂
   Men det er selvfølgelig ikke noget man kan bruge til særlig meget. <3
   Det kommer til os når det kommer.
   Og ja, vi skal ikke miste håbet. <3
   Dejligt at vide man ikke er alene.
   God søndag.
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Det er så vigtigt at man nyder den her periode i ens liv. Du får den aldrig igen, og når du havner i det rigtige forhold med den rigtige mand, så har du til den tid en særlig ro og bevidsthed om dig selv, og så ville du bestemt ikke have byttet dine år som single for noget. Jeg er selv i samme båd og sætter pris på det hver dag. Det hele skal nok komme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Du har helt ret 🙂
   jeg prøver egentligt også at nyde det, og se de gode ting ved at være i den situation jeg er i nu.
   Jeg prøver virkelig at tage beslutninger ud fra hvad jeg selv har lyst til nu 🙂
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mike

  Hej Maya

  Virkelig et spændende emne, som jeg selv kan genkende. Personligt synes jeg at ordet “kræsen” hurtigt kan komme i brug bare fordi, at ens status på Facebook er urørt i lang tid.. At finde en, som man gerne vil dele livet med er og bør også være sværere at finde end at vælge en disney film på Viaplay

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Mike 🙂
   Jeg er helt enig. Jeg synes det er fint at være bevidst om, hvad man godt kunne tænke sig. og ikke bare den første den bedste:)
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er virkelig med dig på den med at have mistet troen. Jeg synes, ligesom dig, ikke at jeg har kæmpe høje krav eller er meget kræsen, men det jeg ser ud til at lede efter findes åbenbart heller ikke. Jeg har svært ved at tro, at vi kigger de forkerte steder for det lykkes for så mange andre, og de kigger vel ikke steder, som vi ikke kender til? Mine veninder siger altid, at det kommer, når man mindst venter det, og man ikke ubevidst er på jagt hele tiden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Louise.
   Jeg tror altså også at man er nødt til et “lede” en smule efter dét.. Drømmemanden kommer nok ikke dumpende, mens man sidder i sin stue under tæppet med popkorn og streamer serier. Det ville ellers være rart! 🙂 ..
   Men jeg tror også man er nødt til at være lidt opsøgende, og gå på lidt dates.
   men jeg tror da også at det kan komme når man mindst venter dét, men det er jeg ærlig talt lidt træt af at høre! 😛
   Det skal nok komme til os. <3
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Ved at læse dette indlæg, blev jeg lige mindet om at have fulgt med dig i 2 år – sikke en dejlig rejse at følge med i. Og det er dejligt at se en realistisk vinkel på dette emne, for sjældent er man hurtig klar igen efter et langvarigt forhold ej heller klar til at undvære “lad mig finde mig selv-fasen igen”. Men den rette dukker op en dag og som regel altid når man mindst venter det, så mist endelig ikke håbet ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Lærke 🙂
   Hvor dejligt at du har fulgt med så længe. 🙂
   Tak for dine søde ord – jeg venter tålmodigt. <3
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg kom ud af et længere turbulent forhold – med en rigtig grim afslutning i foråret 2012. Jeg brugte de første 3 mdr på at sørge, tude, rase ud. Derefter lysnede det henover et par måneder, og weekenden efter jeg første gang havde det helt perfekt i mit eget skind og selskab, mødte jeg manden i mit liv. Han lignede ikke “min type”, han havde heller ikke den uddannelsesmæssige baggrund jeg mere eller mindre bevidst havde gået efter. Jeg skulle IKKE have en kæreste, jeg skulle finde mig selv osv.
  Men i ugerne efter den fest hvor jeg mødte ham, røg der +100 beskeder frem og tilbage mellem os. Hver eneste dag. Og jeg var nødt til at krydse landet for at finde ud af om der virkelig var noget.
  Det var der – og det er der. Vi har kendt hinanden i 6 år til sommer, boet sammen i 5, købte hus for 4 år siden, gift for 2,5 år siden og blev forældre for et år siden. Og senere i år bliver vi forældre igen.

  Jeg kan stadig kigge på ham med stor fascination, og undre mig over at det er gået sådan, for egentlig er han stadig ikk min type. Men han er det bedste menneske jeg kender og gør mig bedre hver eneste dag. Og så er han sød og sjov og alt det andet der får det til at kilde alle de rigtige steder. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Du gør det helt rigtigt!
  Har altid synes, at det var et underligt spørgsmål. Hvad er det folk forventer som svar? 😬
  Jeg har selv en kæreste, men ville aldrig spørge andre om det.. Ville da 100 gange hellere være single end at være optaget, bare for at få en kæreste og sådan håber jeg da alle andre også har det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steen

  Hej Maya.
  Var det noget med en ung mand på 85 år, der ser frem til de næste 45 år.?
  Nåh: Spøg til side.
  Jeg så i Hjemmet Nr. 9/2018, Side. 136.
  I Hunde-novellen, ”Kærlighed taget tid”, om en ældre hund der får nyt hjem. Her står nederst, de særdeles kloge ord, mener jeg:
  Kærlighed kommer, når man er klar
  til at elske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Hej Steen 🙂
   Kloge ord på sådan en kold onsdag! KH Maya

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steen

  Jeg afventer bare godkendelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund squashkage med topping