Sund squashkage med topping

p1140584

Forleden dag havde jeg besøg af Julie Bruun Og Anna Eiholm, til en hygge – og arbejdsdag. Vi spiste frokost -og derefter havde jeg lavet en kage.. Julie sagde, at det var den bedste kage jeg nogensinde har lavet – og da jeg ser julie ca. 1 x om ugen var det noget af et kompliment. Og jeg giver hende helt ret: Den smager skønt!!!
Jeg har længe drømt om at lave en sundere version af squashkage, som er en af mine yndlingskager. Man kan også beklæde den med mørk chokolade, hvis man mere er til det. 

Sund Squashkage
3 æg
220 g dadler (uden sten)
1 -2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1 tsk acaciehonning
1 spsk olie
100 g mandelmel
1 squash (300 g)

Topping
1 pakke friskost
Skal fra en halv lime
Skal fra en halv citron
Lidt citron skal
2 spsk sukrin (eller andet sødende)
Valnødder
Lime skal til pynt

Blend æg, dadler, kanel, bagepulver, vanille, mandelmel og olie – og kom det op i en skål.
Riv squashen på et rivejern. Vrid lidt væske ud hvis den er meget fugtig.
Kom squash op i dejen.
Kom dejen i en form med bagepapir.
Bag ved 175 grader ca. 30-35 minutter. Den må endelig ikke få for meget, da den skal være svampet.
Lad kagen køle af.
Toppingen laves ved at blande det hele sammen. Smag til med citron og sødme.
Fordel fyldet på kagen.
Pynt kagen med valnødder og limeskal.
p1140586

Maya

1 Comment
  1. Hej Maya

    Skulle der have stået “saft” et af stederne?
    “Skal fra en halv lime
    Skal fra en halv citron
    Lidt citron skal”

    Kan man bruge 100g blendede mandler i stedet for mandelmel eller vil du albefale et alternativ, fx boghvedemel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.