Hvad med dine øjnes sundhed?

En smuttur til Harzen

Annonce for Tysk Turist Information
img_9780
 Vi er netop vendt hjem til vores hotel Plumbohms i Bad harzburg efter en hyggelig dag på farten. Igår rejste vi fra Aarhus til Hannover med tog og videre med en lejet bil til Bad Harzburg. Min bedsteveninde Emmelie og jeg skal være her på en forlænget weekend.Vi er nemlig blevet inviteret på en smuttur til Harzen. Tysk Turistbureau har lavet et spændende og aktivt program for os, og jeg kommer til at dele oplevelserne med jer, når jeg er hjemme igen. Jeg ville dog lige checke ind for at høre om der er noget I kan anbefale i Harzen området? 🙂

I går ankom vi sidst på eftermiddagen og checkede ind i “Honigmond” suiten, som er en stor og lækker lejlighed med spa og fin altan. Om aftenen var vi trætte og spiste i hotellets restaurant, hvilket var over alt forventning. Derefter tog vi til det nærmeste supermarked for indkøbe fredagsslik – og sikke et udvalg. Vi brugte mere end en halv time på, at finde ud af hvad vi skulle have – og vi fik nok købt rigelig til hele weekenden ;-).
img_9770

I dag har vi blandt været på tur i nabobyen Goslar, hvor vi fik en guidet tur i World Heritage Rammelsberg Mine som er en gammel malmmine. Vores guide var dansk og virkelig sød. Hun tog os med rundt i de gamle minegange, hvor tusindvis af minearbejdere i  mange hundrede år har arbejdet. Minen er i dag blevet tømt for malm, men den danner nu rammerne for en interessant turistattraktion med flere museer og en række forskellige guidede ture at vælge i mellem. Hun fortalte blandt andet, at de 3. søndag i advent afholder et stort julemarked i de gamle minegange, hvor der bliver tændt massevis af levende lys, orkestrer spiller julesange og der er masser af hyggelige boder.
img_9773 img_9772 img_9771
Derefter tog vi til byen Goslar i nærheden. Frokosten nød vi byens bryghus, Goslar Brauhaus, hvor de blandet andet brygger byens øl, Gose Bier (vi sprang dog øllen over). Senere fik vi en rundtur i Goslar by, som er en gammel kejserby, hvor masser af gamle bygningsværker fra stort alle tidsaldre står velbevarede. Goslar er alt i alt en virkelig hyggelig by med mange fine cafeer, museer og gode steder at shoppe.
img_9775 img_9776
img_9778img_9777
img_9769

I aften skal vi spise noget lækkert mad – og så tror jeg at vi hopper i spa’en med et glas vin og tidligt i seng. I morgen skal vi nemlig et par timer på ski, hvilket jeg glæder mig meget til, da det er længe siden jeg har været på ski. 
Læs mere: En smuttur i Nordtyskland   og Harz Info 

Har du været i Harzen, og er der noget du vil anbefale?
Læs del 2 og del 3. 


Maya

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med dine øjnes sundhed?