Sund kanelkage

Indisk dahl med blomkål

p1150844 indisk dahl
Her kommer lige en skøn opskrift til “meatfree-monday” – eller til en hver anden dag. Jeg elsker dahl- og i dag har jeg givet den ekstra gas med grøntsagerne. Jeg synes at blomkål og peberfrugt passer rigtig godt til. I weekenden var jeg til et event med Simple Feast  – og det var lidt en øjenåbner. Jeg kunne godt overveje, at være opmærksom på, at skrue lidt ned for kødet – og have et par vegetariske dagen om ugen. Det er der mange grunde til, men det kan jeg skrive om i et andet indlæg. 🙂
Her får I i hvert fald en skøn opskrift, som er super nem at lave. 

Indisk Dahl med blomkål
(4 personer)
1 løg
1 spsk olie
1 hvidløg
1/2 rød chili
1 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
0,5 tsk karry
1 rød peberfrugt
1 spsk garam masala
evt. 0,5 tsk kanel
6 dl vand (evt lidt mere)
200 g røde linser
1 dåse hakket tomat
Ca. 300 g blomkål
salt og peber

Topping:
Avocado og lime.

Svits løg, hvidløg og chili med krydderier i olie i en gryde.
Tilsæt peberfrugt i tern og garam masala og et strejf kanel.
Tilsæt vand og linser og bring det op og koge.
Tilsæt hakket tomat og lad det simre i ca. 20 minutter.
Tilsæt fintsnittet blomkål og lad det simre yderligere 10-15 minutter. Du kan evt. spæde til med lidt ekstra vand.
Smag til med salt og peber

Find flere opskrifter uden kød: her.

Prøv også: Vegetarisk pasta med ‘kødsovs’ af plantebaseret fars. 
p1140294

Maya

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sund kanelkage