De dybe samtaler

Pizza med grov bund


Pizza, pizza, pizza.  Hvem elsker ikke pizza? .. Jeg har lavet denne med en grov pizzabund, hvor halvdelen af melet består af grahamsmel, det gør den altså lidt sundere – og gør at den mætter længere.  Du kan derudover serverer den med masser af grønt ovenpå, eller en salat ved siden af! 🙂 – Uanset sundhedsniveau,  så skal der altså være plads til pizza indimellem hvis i spørger mig  🙂 .. 

Grov Pizzabund
(til 2 små pizzaer)
25 g gær
2.5 dl lunken vand
lidt salt
2 spsk olie
150 g grahamsmel
ca. 150 g hvedemel

Brug en røremaskine.
Opløs gær i vandet. 
Tilsæt salt og olie. 
Tilsæt melet lidt af gangen. 
Lad dejen køre 10-12 min på røremaskinen. 
Sæt dejen til hævning ca. 1 time. 
Del dejen i 2. 
Kom lidt mel på bordet og rør ud til en passende pizza-størrelse. Så tynd som du ønsker den. 

Pizzasovs 
100 g cherrytomater
2-3 fed hvidløg
1-2 spsk olie
tørret oregano
Frisk basilikum

Kom det hele i en gryde og bring det op til kogepunktet. 
Du kan enten mose tomaterne, eller bruge en stavblender. 

Fyld: 
1 pakke parmaskinke (kan du også komme på bagefter!)
2-4 kugler Mozzeralla ost
5 forårsløg
Tørret oregano

Kom tomatsovsen på pizzaerne.
Fordel ost på.
Kom parmaskinke og forårsløg og tørret oregano på.
Bag pizzaerne en af gangen ca. 10-12 min til de er sprøde og gyldne.

Frisk topping: 
Ruccola
Avocado
Ristede Pinjekerner
Cherry Tomater

Kom ruccola, avocado, friske tomater og pinjekerner på når den kommer ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De dybe samtaler