Grønkålssalat med grape

Søde flødekartofler (uden fløde)


Flødekartofler med søde kartofler, hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før?! ..  Det var da så ekstremt lækkert. Man skal bare sørge for at man ikke for rodet for meget rundt i dét når det er i ovnen, for så bliver det altså næsten til en mos , men det er jo heller ikke så dårligt! 😉 .. Jeg brugte nogle søde kartofler som var rimelig små – og ikke de her kæmpe store, som de også tit har, men det kan man sikkert også bruge. 

Søde Flødekartofler (uden fløde)
(4-6 personer)
800 g søde kartofler
300 g almindelige kartofler
1 løg
1-2 fed hvidløg
0,5 rød chili (kan undlades)
ca. 300-350 ml. Plantebaseret Cremefine (Så du skal købe 2.)
1 dl bouillon (grøntsag)
Krydderier: muskatnød, tørret timian,  lidt chili flager,  salt og peber
Friske krydderurter: Jeg brugte timian
Olie/Plantebaseret smør til fadet.

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader
Start med at skrælle kartoflerne – og skyl dem også, så der ikke er noget jord på.
Snit kartoflerne i tynde skiver.
Kom noget fedtstof i det ovnfaste fad eller brug bagepapir.
I et ovnfast fad kommer du kartoflerne.
Skær løget ud i skiver.
På en pande svitser du forsigtigt løg, hvidløg og chili sammen med krydderier.
Lav 1 dl. bouillon og kom det på panden.
Rør den Plantebaseret cremefine sammen med det hele.
Hæld det dernæst henover kartoflerne.
Sæt fadet midt i ovnen.
Bag ‘flødekartoflerne’ i ca. 60-70  minutter,  indtil kartoflerne er møre og lidt brune på toppen. Du kan evt. give lidt varm luft eller grill de sidste 10 minutter, men pas også på at de ikke bliver brændte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med grape