Personlig træning i Aarhus

Spicy Thai Kylling

I dag vil jeg gerne dele opskriften på en gryderet med kylling, men som har meget mere smag end bare en typisk “kylling i karry”. Jeg synes nemlig godt, at det kan blive lidt kedeligt..  Og med masser af hvidløg, ingefær og krydderier, så er der masser af smag i denne ret! 🙂 …

Spicy Thai Kylling
(4 personer)

Marinering:
500 g kyllingfileter
2 dl yoghurt. (Jeg brugte en soya yoghurt, hvilket fungerede fint! 🙂 )
3 fed hvidløg
Et stykke ingefær (ca. 2 cm)
2 spsk tomatpuré
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
0,5 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
0,5 tsk kanel (evt. lidt mere)
0,5 tsk salt
Saften fra 1 lime
Saft fra 1/2 citron

Sovs:
1 spsk olie til stegning
1-2 løg
2 fed hvidløg
et stykke ingefær
1 tsk paprika
0,5 tsk gurkemeje
1 spsk tomatpuré
1 dl vand
1 dl kokosmælk (eller fløde) (kan evt. undlades)
2 peberfrugter

Diverse:
Ris
Lime frugt
Peanuts
persille/koriander

Skær kylling i mindre stykker.
Rør marinaden sammen ved at blande yoghurt med krydderier og diverse.
Kom det hele i en skål eller pose.
Lad det trække på køl i 1-2 timer. (Gerne længere)
I en gryde svitser du løg, hvidløg, ingefær med krydderier.
Tilsæt tomatpure.
Kom kylling og marinade i gryden og lad det svitse ved relativ høj varme under omrøring.
Efter ca. 5-10 minutter tilsætter du vand, kokosmælk og peberfrugter i tern og lader det simre 10 min.
Ris koges efter anvisningen.
Server retten med ris, lime og peanuts.
Pres evt. lidt limesaft på retten når du skal spise den! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personlig træning i Aarhus