De bedste dadelkugler med saltmandler

Disse dadelkugler med saltmandler er virkelig nogle af de bedste dadelkugler jeg har lavet. Kombinationen af salt og sødt er jo bare helt perfekt.  Jeg tænker det er en perfekt aftensnack med et par stykker af dem! 🙂
Du skal bruge de dadler som du kan købe i en kasse i grøntafdelingen. Der kan være meget forskel på hvor bløde dadlerne er, så du skal evt. tilsætte en snert væske hvis de er for tørre – og evt. lidt mandelmel, hvis de er alt for bløde.


Dadelkugler med saltmandler
(ca. 20 stk)
150 g  mandler
2 spsk groft salt
2 dl vand
350 g Dadler
Lidt kokosolie

Tænd ovnen på 175 grader
Så kommer du mandler, salt og vand i en gryde og venter på at vandet fordamper.
Bag mandlerne ca 15 minutter i ovnen og lad dem køle lidt af.
Hak mandlerne fint i en minihakker
Tag ca. 1/3 af mandlerne fra som du skal bruge til at trille kuglerne i.
Tag stenene ud af dadlerne og kom dem op i blenderen sammen med kokosolie.
Blend til du har en ensartet masse.
Sæt evt. blandingen på køl, så bliver den lidt hårdere – og nemmere at trille.
Tril kuglerne – ca. 20 stk.
Tril kuglerne i de hakkede nødder.
Opbevar i køleskabet.

 

1 Comment
  1. Hej

    Jeg har lige lavet dadelkuglerne i denne opskrift, da jeg synes de så mega lækre ud.
    Jeg er dog endt ud med total uspiselige dadelkugler, da de er blevet ALT for salte…. Mega ærgerligt!
    Er du sikker på der skal 2 spsk salt i og ikke tsk?

Leave a Reply

Your email address will not be published.